NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE Overzicht eerdere
afleveringen


SPEELGOED
GEEF KINDEREN VRIJHEID
RAGES
KWALITEITSCONTROLE
TELETUBBIES, SMURFENSNOT EN ANDERE RAGES
ALLOCHTONE KINDEREN
SPELCOMPUTERS
SINTERKLAASINTOCHTEN
ONTWIKKELING
MAAK EEN RAGE
EISEN
MISSTANDEN
MUSEA
VERKIEZING
GRAFIEKEN
LINKS

Sinterklaasintochten

Bijna elke gemeente heeft haar eigen intocht. De grotere steden op een rij:

Den Haag
De Haagse Sint komt zaterdag 14 november aan in de tweede binnenhaven in Scheveningen. Zijn schip zal om 11 uur binnenvaren waarna hij naar het Haagse Spuiplein rijdt. Daar is hij om 12.30 uur.

Amsterdam
In de hoofdstad komt de goedheiligman aan op zaterdag 14 november om 11.30 uur bij de VVV voor het Centraal Station. Daarna volgt een optocht door de stad die om 14.15 uur eindigt op het Leidseplein voor de schouwburg. Daar houdt de Sint een toespraak.Rotterdam In deze stad komt Sinterklaas aan op woensdag 18 november om 13 uur met een heuse stoomboot bij het Leuvehoofd. Vandaar gaat hij te paard naar het stadhuis alwaar hij om 13.45 uur met zijn gevolg zal arriveren.

Groningen
In Groningen komt de Sint aan op zaterdag 21 november. Om 14.15 uur stapt hij aan land bij het Verbindingskanaal, waarna hij naar de Grote Markt zal rijden. Daar is hij om 14.45 uur.

Nijmegen
Op zaterdag 14 november komt Sint Nicolaas aan om 13 uur bij de Waalkade. Daarna rijdt hij te paard door de stad, begeleid door vele zwarte pieten. Om 14 uur eindigt de rijtocht bij de Waag.

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1998

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) NOVEMBER 1998