Profiel Jacht
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

JACHT
MEER DAN HET SCHOT
GEWEREN
WET
OPLEIDING
HONDEN
JAGERS
REIZEN
MINDER TERREINEN
FATSOENSREGELS
JACHTMIDDELEN
AFGESCHOTEN WILD
WILDSOORTEN
WILDCONSUMPTIE
JACHTSOORTEN
GROENE TAAL
ORGANISATIES
TIJDSCHRIFTEN
LINKSOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

TIJDSCHRIFTEN

Uit de pagina's van jachtbladen - of 'buitenbladen', zoals ze zichzelf vaak noemen - trekt niet altijd louter kruitdamp op. Naast verhalen over geweren zijn er vaak mooie natuurreportages in te vinden en praktische wenken om - zonder te schieten - wild te bespieden. Een paar voorbeelden.

Shooting Times
Blad van de Britse plattelandslobby die het van Labour-zijde zwaar te verduren heeft. Kosten: 8,80 gulden.

The Field
Veel waxjassen, ingelegde jachtmessen en hondenmeutes. Daarnaast riant aanbod negentiende-eeuwse landhuizen, kilometers zalmrivier en onbewoonde Schotse eilanden. Kosten: 17 gulden.

Le Chasseur Français
Huis-, tuin- en keukenblad over het Franse 'buitenleven'. Een greep: de af- of toename van de populaties trekkende watervogels, de tien oudste bomen van Frankrijk, wilde zwijnen in de Camargue en de beste manieren om zeebaars klaar te maken. Niet in Nederland verkrijgbaar. Kosten: 16 Franse franc.

La Chasse
Serieus jachtblad met bijvoorbeeld informatie hoe meer broedgelegenheid voor houtsnippen te bieden, uitleg over de voortplantingscyclus van de ree en profiel van de 'Springer', een ras jachthonden. Kosten: 26 Franse franc. Niet in Nederland verkrijgbaar.

Outdoor Life
Amerikaans blad dat vooral is gewijd aan hertenjacht. Reportages met hoog testosterongehalte, soms nauwelijks te onderscheiden van verhalen in huurlingenblad Soldiers of Fortune, waarmee Outdoor Life in ieder geval veel advertenties gemeen heeft. Kosten: 13,95 gulden.

De Nederlandse jager
Het huisblad van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging, KNJV, uitgesproken oubollige stijl en is aan restyling toe. Ook spreekt de underdog-positie van jagend Nederland uit veel pagina's. Soms aardige jachtanekdotes. Alleen voor leden verkrijgbaar.

NRC Webpagina's
21 OKTOBER 1999

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) OKTOBER 1999