NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

AJAX
FNUIKENDE VLUCHT NAAR VOREN
1900-2000
RECORD-AJACIED
TOPSCORERS
BENNIE MULLER
TRANSFER
OUD-VOORZITTER
TOP TIEN
MUSEUM
ALLESWETER
SURVIVOR
JONG TALENT
BESTUUR
ACTIVITEITEN
INTERNETOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Bestuur

Sinds de beursgang heeft Ajax een nieuwe bestuursstructuur. Het bestuur bestaat uit: Michael van Praag (voorzitter), Arie van Os (financiŽle zaken), Hennie Henrichs (vice-voorzitter, technische zaken), Jaap Ellerbroek en Donald Feldmann (jeugd- en amateurzaken). Van Praag, Van Os en Henrichs hebben ook zitting in de raad van commissarissen van AFC Ajax NV.

Ledenraad Naast het bestuur is er ook een ledenraad. Ook dit college heeft een vijfkoppig bestuur dat is samengesteld uit onder anderen KLM-directeur Van Wijk en ex-voetballer Dick Schoenaker. De ledenraad wordt op de Algemene Vergadering geÔnformeerd door het bestuur en is bij de formatie ook verantwoordelijk voor de samenstelling van dit college.

Directie Hoofddirecteur Frank Kales van de AFC Ajax NV moet ook weer verantwoording afleggen aan de raad van commissarissen. Ajax kent verder nog vier directeuren: Bob-Jan Hillen (commercie), Jeroen Slop (financiŽn), Jan Wouters (betaald voetbal) en Hans Westerhof (opleidingen). De functie van directeur spelersbeleid (een soort hoofd scouting), is sinds kort vacant.

Beslissingen De hoofdtrainer heeft in de nieuwe structuur nog steeds een grote verantwoordelijkheid op het gebied van het technische beleid, inclusief aan- en verkoop van spelers. Hij overlegt met de algemeen directeur bij grote transfers. De financieel-directeur bepaalt of het financieel haalbaar is. Aankopen van meer dan twee miljoen worden voorgelegd aan de raad van commissarissen. De algemeen-directeur beslist over de trainer en gaat daarbij ook weer te rade bij de raad van commissarissen.

NRC Webpagina's
2 MAART 2000


   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) MAART 2000