S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de zevende aflevering.

Marilyn Nance is bezig met het ontwerpen van een cd-rom getiteld Ifa. Het is een digitale versie van een eeuwenoud systeem dat voorspellingen doet over de gebruiker. Een Afrikaanse I Ching, zoals ze het zelf beschrijft. En dan zijn er nog twee entrepreneurs die een cd-rom voor toeristen in New York op de markt hebben gebracht. Virtual New York City moet de bezoeker wegwijs maken in de stad: op een kaart van Manhattan zijn de belangrijkste attracties aangegeven. Wanneer je bijvoorbeeld op de Empire State Building klikt krijg je een plaatje te zien en hoor je een stem uitweiden over de geschiedenis van het gebouw. De twee ondernemers hebben slechts één probleem: hoe krijgen we het ding gedistribueerd?

En zo gaat het verder. De ene na de andere gladde commerciële jongen, wereldvreemde programmeur of zweverige kunstenaar probeert het publiek warm te krijgen voor zijn of haar vinding. En hoe verschillend al de ideeën ook zijn, ze tonen in ieder geval aan dat er aan leuke software plannen in New York geen gebrek is. Nu de uitvoering nog.

Jeroen van Bergeijk

jvb@ziplink.net

www.ziplink.net/~jvb


Terug naar begin

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1998

Archief:
Vernieuwende misdaad?  
(12 november 1998)

Zines  
(5 november 1998)

Webschrijven is
een nieuwe kunstvorm
 
(29 oktober 1998)

Click + Drag:
nachtclub van het Internettijdperk?
 
(22 oktober 1998)

Vlotte truien en khaki broeken
tijdens Internet World beurs
 
(17 oktober 1998)

De realiteit is: failure 
(10 oktober 1998)

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)