S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de zesde aflevering.

Date: Thu, 12 November 1998 03:19:02 - 0500
From: Jeroen van Bergeijk <jvb@ziplink.net>
To: web@nrc.nl
Subject: Vernieuwende misdaad?

Een van de eerste dingen die je als Nederlander opvallen als je in Amerika naar het televisienieuws kijkt is de bizarre preoccupatie met misdaad en geweld. Elk lokaal avondjournaal opent met de laatste gewelddaad waarbij privacy-overwegingen nauwelijks een rol spelen. Verdachten worden met naam genoemd en zonder meer in beeld gebracht. En deze morbide fascinatie vind je niet alleen in het televisienieuws. Gewelddadige reality programma’s als Cops, 911, America’s Most Wanted of de laatste aanwinst World’s Wildest Policevideo’s, behoren al jaren tot populair kijkvoer.

APB Online
Gezien die interesse lag het voor de hand dat vroeger of later iemand op het idee zou komen om ook op Internet aandacht aan misdaad en geweld te besteden. Deze week was het zover. De in New York gevestigde website APB Online (de naam verwijst naar de Amerikaanse afkorting voor een opsporingsbericht) opende deze week haar deuren. De omvangrijke site is geheel gewijd aan misdaad, het is een uitgebreid online tijdschrift over diefstal, moord en doodslag. ,,To inform and serve" is het motto van APB Online, die daarmee verwijst naar de lijfspreuk van New York's Finest ,,To serve and protect". APB Online lijkt een gat in de markt te hebben gedicht, want op dit gebied was er op het net niet veel te vinden.


>>> Lees verder

NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1998

Archief:
Zines  
(5 november 1998)

Webschrijven is
een nieuwe kunstvorm
 
(29 oktober 1998)

Click + Drag:
nachtclub van het Internettijdperk?
 
(22 oktober 1998)

Vlotte truien en khaki broeken
tijdens Internet World beurs
 
(17 oktober 1998)

De realiteit is: failure 
(10 oktober 1998)

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)