S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de negenentwintigste aflevering.

Reacties, suggesties, vragen...
Heeft u opmerkingen? Kritiek? Complimentjes? Wie wil reageren op deze rubriek kan dit doen door een e-mail te sturen naar ny-reakties@vanbergeijk.com. De redactie selecteert en behoudt zich het recht voor bijdragen te redigeren.

Date: Mon, 5 July 1999 01.58:20 -0400
From: Jeroen van Bergeijk <jvb@ziplink.net>
To: web@nrc.nl
Subject: Waarheid te koop op Internetveiling

Kenny uit Southpark
"Oh my god,
they killed...
Nevermind."
De leukste Amerikaanse zomerfilm van dit jaar is South Park, Longer, Bigger & Uncut. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, die verbazend genoeg nog steeds niet in Nederland wordt uitgezonden (alle afleveringen kunnen overigens wel van het net worden gedownload). Liefhebbers weten dat de animatieserie excelleert in grappen over lichaamsdelen en -sappen. Maar in de scene waarbij het publiek door het dolle heen raakte, ging het niet over scheten, maar over Bill Gates. Toen ik de film afgelopen vrijdag in een stampvolle zaal zag, brak er een geweldig applaus los toen de baas van Microsoft werd geëxecuteerd.

Eergisteren bezocht ik voor het eerst van mijn leven een paardenrace op de renbaan The Meadowlands in New Jersey. Bladerend door het programmaboekje kwam ik een paard tegen dat Internet Exploiter was genaamd. Daar moest ik een gokje aan wagen. Helaas bracht hij er niets van terecht. Zijn neefje, High Tech, werd zelfs voor aanvang van de race al uit de strijd genomen.

De zoekmachine Ask Jeeves haalde deze week bij zijn beursgang 1,6 miljard dollar binnen. Het bedrijf heeft in zijn tweejarig bestaan uitsluitend verlies geleden.

Afgelopen week viel er in The New York Post te lezen dat een vrouw haar echtgenoot te lijf was gegaan nadat deze vele nachten met andere vrouwen via Internet had zitten chatten. Het was de vrouw teveel geworden, nadat haar man zich van haar herhaaldelijk uitgesproken ongenoegen niets had aangetrokken.

Woensdag kreeg ik een mailtje van een kennis van de middelbare school, die ik meer dan tien jaar geleden uit het oog was verloren.

Lees verder

NRC Webpagina's
5 juli 1999

Archief


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)