U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Computerbeveiliging

Nieuws

Lekken

Privacy

Hackers

Pentagon

Virussen

Tips

Boeken

Films

Links

Digitale kluis
(9 april 2001)
Privacy is niet alleen de afwezigheid van informatie over onszelf bij anderen, het is vooral de zeggenschap die wij over onze persoonsgegevens hebben. Zo luidt een klassiek Amerikaans gezegde dat valt terug te voeren tot een publicatie in de gezaghebbende Yale Law Review van 1968.

Besturingssysteem raketten VS gestolen
(3 maart 2001)
Amerikaanse marineautoriteiten onderzoeken hoe het mogelijk is dat computerkrakers online hebben ingebroken in de computer van een onderzoeksinstelling van de marine in Washington en daar de broncodes van een raketgeleidingssysteem hebben ontvreemd. Dat heeft een woordvoerder van de marine gisteren verklaard.

Maker van virus is lang geen virtuoos
(21 februari 2001)
Burgemeester Hartkamp van Sneek wil 'OnTheFly', de maker van het Koernikova-virus, een baan aanbieden op de afdeling automatisering van het gemeentehuis.

Virus goed voor baan
(19 februari 2001)
De gemeente Sneek wil met de 20-jarige man die vorige week het AnnaKournikova- computervirus verspreidde, praten over een toekomstige baan op de automatiseringafdeling.

Het Sneeker virus
(19 februari 2001)
Anna Koernikova heeft een onweerstaanbare aantrek kingskracht. De Russische tennisspeelster verscheen vorige week op internet als lokaas voor een computervirus. Ze is ook zo mooi, verzuchtte de 20-jarige student uit Sneek die voor het virus verantwoordelijk was.

Virusmaker meldt zich in Sneek
(15 februari 2001)
Een 20- jarige man heeft zich gisterochtend op het politiebureau in Sneek gemeld als maker van het AnnaKournikova-virus. Hij zou het het virus, een doe- het-zelf-pakket dat hij van internet haalde en aanpaste, via een kabelprovider in Zwolle in nieuwsgroepen hebben gezet.

Van Boxtel wil brigade tegen computervirussen
(15 februari 2001)
De Nederlandse overheid rekent het waarschuwen tegen computervirussen niet tot haar taken. Minister Van Boxtel wil dit veranderen, door een 'vliegende brigade' op te richten tegen 'e-rampen', zoals het AnnaKoernikova-virus.

Aanval op netwerk-bedrijf in Amerika
(3 februari 2001)
Het bekende Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Network Associates is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Door de aanval waren de websites van het bedrijf, dat onder andere het antivirusprogramma McAfee maakt, gisteren anderhalf uur onbereikbaar.

Een lucratieve jacht op steeds knapper virus
(14 december 2000)
Virussen, 'wormen' en 'Trojaanse paarden' vormen een groeiend probleem voor computergebruikers. Virusjager Symantec vaart er wel bij. "Computergebruikers klikken bijna overal op, uit nieuwsgierigheid."

Nieuwssite vaak slecht beveiligd
(13 oktober 2000)
Een onbekende hacker heeft onlangs ingebroken op de website van de Amerikaanse regionale krant The Orange County Register. In een bericht over de arrestatie van een computercrimineel die inbrak in een systeem van het Amerikaanse ruimtevaartcentrum Nasa veranderde de hacker de naam van de verdachte in die van Microsoft-oprichter Bill Gates.

NRC Webpagina's
9 april 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad