U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

RTL zal persraad voortaan negeren
RTL Nieuws zal de Raad voor de Journalistiek, die klachten tegen de pers behandelt, voortaan negeren. Dat heeft adjunct-hoofdredacteur Erik van Zwam gisteren aangekondigd. Volgens Van Zwam gaat de Raad te veel op de stoel van de hoofdredacteur zitten en stelt zij grenzen aan de persvrijheid.

Slachtoffer zedendelict beter in wet beschermd
De Britse regering heeft een nieuwe wet aangenomen die het onmogelijk maakt voor verdachten van een zedendelict hun slachtoffer of ooggetuigen van het delict in de rechtszaal te ondervragen. Tot nu toe konden verdachten, als ze niet door een advocaat werden bijgestaan, zelf hun slachtoffer aan een kruisverhoor onderwerpen. Ook maakt de nieuwe wet het moeilijker om slachtoffers van verkrachting te vragen naar hun seksuele verleden.

Rebels, sexy... en model voor Smirnoff
Dat zijn foto van Che Guevara icoon werd voor rebellen overal ter wereld is mooi, maar onderdeel van een wodkareclame - dat gaat de fotograaf te ver.

VS en EU hebben elkaar nodig voor 'cyber- zekerheid'
Bedreigingen als het 'I love You'-virus maken duidelijk hoe kwetsbaar het internet is. Om het wereldwijde web beter te beveiligen is mondiale samenwerking vereist. Amerika en de Europese Unie zouden daarbij het voortouw moeten nemen, vinden David Gompert en Maarten Botterman.

World Online praat met Tiscali over fusie
Internetaanbieder World Online praat met de Italiaanse branchegenoot Tiscali over een fusie. Dat heeft World Online gisteravond bevestigd. Vorige week deden al geruchten de ronde over een mogelijk samengaan van de bedrijven. World Online onderstreept dat het niet alleen met Tiscali praat; het zit ook met andere Europese internet- en telecombedrijven aan de onderhandelingstafel.

België: digitale inhaalslag
Door een trage liberalisering van de telecomsector zat België lang in de Europese achterhoede van het internetgebruik. Onder het vorige kabinet werd het staatsbedrijf Belgacom beschermd. Het land maakt nu een inhaalslag.

Softwaremaker Symbian kondigt beursgang aan
Symbian, het consortium dat besturingssoftware ontwikkelt voor webmobieltjes en aartsrivaal van Microsoft, gaat naar de beurs. De beurswaarde van Symbian wordt door analisten geschat op zo'n 7,5 miljard dollar (18,2 miljard gulden).

Heeft u nog een leuk idee?
Op de site worden de seconden al afgeteld. Volgende week, op 15 augustus, gaat Qineboko open, bijgenaamd 'het eerste vituele reclamebureau van Nederland'. Wie denkt ook zelf wel eens een reclame- idee te kunnen bedenken, kan vanaf die datum op het internet opdrachten vinden van bedrijven die ideeën zoeken voor acties en campagnes. De beste inzendingen worden vervolgens aan die opdrachtgevers voorgelegd. De beloning kan, aldus de initiatiefnemers, oplopen tot zo'n 15.000 gulden.

Laatste blad van hervormers in Iran verboden
De Iraanse mediarechtbank heeft vandaag het dagblad Bahar verboden, het laatste hervormingsgezinde blad dat na de meer dan twintig verboden van andere bladen nog bestond en een van de grootste dagbladen van Iran. Gisteren trad de hervormingsgezinde voorzitter van de parlementscommissie voor cultuur in Iran af uit protest tegen de aanvallen die vanuit conservatieve hoek op de hervormers in Iran worden gedaan. Het aftreden van Ahmad Pour-Nejati - die wel lid van het parlement blijft - volgt op het machtswoord waarmee 'Opperste Leider' Khamenei een eind had gemaakt aan een debat over een versoepeling van de perswet. Het parlement zou, met zijn hervormingsgezinde meerderheid, zeker tot die versoepeling hebben besloten als Khamenei niet had ingegrepen. (AFP)

Digitale boekenwinkel
De Amerikaanse internetboekwinkel Barnesandnoble.com en softwarereus Microsoft gaan samen de eerste grote internetwinkel opzetten voor digitale boeken. Dat heeft een woordvoerder van Barnesandnoble gisteren gezegd. De boeken kunnen van internet worden binnengehaald en op een computerscherm gelezen worden. Ze kunnen ook op bestelling geleverd worden als paperback.

KPN stuurt excuusbrief
KPN Telecom stuurt aan circa 20.000 klanten een excuusbrief om zich te verontschuldigen voor een foutieve aanmaning. Het concern zond een deel van zijn klanten vorige week een aanmaning waarin stond dat de telefoonrekening over de achterliggende maanden niet was voldaan. Het betrof echter mensen die KPN hadden gemachtigd periodiek geld te incasseren via hun Postbank-rekening. Volgens KPN was door een fout de automatische betaalopdracht niet uitgevoerd. Of de schuld bij KPN of de Postbank ligt, is vooralsnog onduidelijk.

Brussel keurt internetmarktplaats goed
De Europese Commissie heeft gisteren voor het eerst een internetmarktplaats goedgekeurd. De Amerikaanse ondernemingen United Technologies en Honeywell mogen doorgaan met hun plannen voor het opzetten van MyAircraft.com, een joint venture voor handel in vliegtuigonderdelen. Op het besluit van de commissie was met spanning gewacht. Europees commissaris Mario Monti (Mededinging) heeft laten doorschemeren dat zijn ambtenaren met argusogen kijken naar enkele internetmarktplaatsen. Mogelijk druisen ze in tegen Europese kartelregels als ze een te groot machtsblok vormen tegen leveranciers of afnemers. Bij MyAircraft.com is daarvan geen sprake, aldus de Commissie. De Europese kartelwaakhond constateerde dat er geen partijen worden uitgesloten en dat er voldoende concurrentie is van andere marktplaatsen. (ANP)


Senator Joe Lieberman wordt running mate van Al Gore in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De site van Gore
(www.algore. com) vermeldt dit feit al wel, de sites van Lieberman zijn nog gericht op zijn senatorschap en zijn herverkiezing tot senator van Connecticut. Daar zijn onder meer zijn standpunten te vinden, zijn behaalde resultaten en een overzicht van de boeken die hij heeft geschreven. (lieberman.senate.gov en www.lieberman2000.com)

NRC Webpagina's
8 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad