U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Fireworks fabriceerde wel vuurwerk'
Het openbaar ministerie heeft de beschuldiging tegen de directeuren van S.E. Fireworks in Enschede op vier punten uitgebreid. Zij worden nu ook verdacht van het 'vervaardigen en vervoeren van gevaarlijke stoffen' zonder afdoende maatregelen te nemen.

Pronk bevestigt: milieu-inspectie is onvoldoende
Minister Pronk erkent dat de Inspectie Milieuhygiëne de laatste jaren nauwelijks meer ter plaatse heeft gecontroleerd of milieuvergunningen door gemeenten en bedrijven werden nageleefd. De minister schrijft dit in een brief aan Milieudefensie.

Celstraf toeristen na rellen op Kreta
Vier Nederlandse mannen van 20 tot 24 jaar zijn gisteren door een rechtbank in Heraklion op het Griekse eiland Kreta veroordeeld tot twee jaar en vier maanden gevangenisstraf plus een boete van 40.000 drachme (280 gulden). De vier zijn schuldig bevonden aan vandalisme, ordeverstoring en verzet tegen de politie.

Irritatie groeit over Joegoslavië
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is "zeer geïrriteerd" over de houding van de Joegoslavische regering in de kwestie van de vier gearresteerde Nederlanders. Vanmiddag is opnieuw zaakgelastigde Vladimir Novakovic van Joegoslavië in Den Haag ter verantwoording geroepen. Die beloofde opnieuw dat Nederlandse diplomaten binnenkort contact kunnen hebben met de vier.

Maleisische rechter geeft Anwar nog negen jaar cel
De voormalige Maleisische vice-premier Anwar Ibrahim is vandaag schuldig bevonden aan sodomie en veroordeeld tot negen jaar gevangenis. Zijn verdediger heeft direct hoger beroep aangetekend.

Verdeeld front tegen Milosevic
Vijftien samenwerkende Servische oppositiepartijen hebben Vojislav Kostunica naar voren geschoven als hun kandidaat bij de Joegoslavische presidentsverkiezingen van 24 september. De Servische Vernieuwingsbeweging SPO wees eerder al een eigen kandidaat aan, Vojislav Mihajlovic, burgemeester van Belgrado. Zij moeten het opnemen tegen de zittende president, Slobodan Milosevic.

Vaker een dochter bij vegetariërs
Vegetarisch etende vrouwen die zwanger worden hebben tien procent meer kans op een meisje dan vleesetende vrouwen. Dat blijkt uit Brits onderzoek naar de uitkomst van 6.000 zwangerschappen in het City Hospital in Nottingham.

Andersen en Andersen uiteen
Andersen Consulting en Arthur Andersen, die samen een van 's werelds grootste advies- en accountancybureaus vormen, gaan definitief uit elkaar. De Internationale Kamer van Koophandel, die optrad als arbiter in het conflict tussen de twee maatschappen, heeft de accountants een miljard dollar van Andersen Consulting en de naam Andersen toegewezen.

World Online praat met Tiscali
Internetaanbieder World Online praat met de Italiaanse branchegenoot Tiscali over een fusie. Dat heeft World Online bevestigd. Vorige week deden al geruchten de ronde over een mogelijk samengaan van de bedrijven.

Winststijging Wolters Kluwer
Uitgever Wolters Kluwer heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst behaald van 191 miljoen euro, 19 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 18 procent toe tot 1, 69 miljard euro.

Zonnige perioden
Na het optrekken van de mist morgen zonnige perioden en tot de avond droog. Zwakke tot matige zuidelijke wind en maxima rond 22 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: vrij warm zomerweer, af en toe wolkenvelden. Vrijwel overal droog. Maxima oplopend tot rond 25 graden.


NRC Webpagina's
8 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad