U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Het zaad gaat verloren
Combines, ruilverkaveling, irrigatie en kunstmest; ze hebben allemaal bijgedragen aan de explosieve stijging van gewasopbrengsten in de afgelopen halve eeuw. Maar vooral de introductie van High Yielding Varieties (HYV), het door plantenveredelaars uitgedokterde wonderzaad, zette vanaf de jaren vijftig wereldwijd de zogeheten Groene Revolutie in gang.


T V   V O O R A F :


Handen omhoog
Het is een trend dat topmensen van nieuwe Internetbedrijven als bestsellerauteurs in talkshows worden geïnterviewd, zodra er een emissie van aandelen komt. De kijkers kunnen dan hun held alvast zien voordat ze hun bank opdracht geven, zonder dat ze te veel lastig worden gevallen met technische details.


F I L M   V O O R A F :


Killing Zoë
De Amerikaanse brandkastkraker Zed reist naar Parijs op uitnodiging van zijn jeugdvriend Enrique. Bij aankomst bestelt hij de call-girl Zoë, die hem berijdt terwijl hij met glazige ogen naar het plafond staart. Om onduidelijke redenen wordt Zoë verliefd op Zed, tot Enrique langskomt en haar naakt de gang op mept. Zed mummelt een protest, meer niet.


NRC Webpagina's
4 APRIL 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)