U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Goed nieuws
Een nieuwe variant op de imago- economie: het gaat slecht met de koers van World Online maar het personeel organiseert een persconferentie met de boodschap dat het best wel meevalt. Nieuws! Televisiecamera's verzamelen zich. Personeel is het slechte nieuws beu en organiseert volgens het Journaal een "media-offensief".


T V   V O O R A F :


Het sterven en de dood
De heilige Martinus zou volgens de overlevering eens een bedelaar die bij de stadspoort op sterven lag de helft van zijn mantel geschonken hebben. Daarbij zei hij: "Ook al kan ik je niet genezen, je hoeft geen kou te lijden". Deze woorden geven volgens Ben Zylicz, medisch directeur van hospice Rozenheuvel in Rozendaal, de essentie weer van de palliatieve (verzachtende) zorg voor ongeneeslijk zieken.


T I J D S C H R I F T :


Management Scope
Managers van grote bedrijven leven in een hele andere wereld dan gewone stervelingen. Ze rijden in hun eentje in grote Volvo stationcars (meestal zonder kinderstoeltje of andere kenmerken van een gezinsleven), vertrekken pas om half tien 's morgens vanuit hun veel grotere huizen naar kantoor (maar werken veel langer door) en moeten steeds weer opnieuw alle verantwoordelijkheid dragen voor belangrijke beslissingen (meestal over het uitgeven van grote sommen geld).


NRC Webpagina's
28 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)