U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duizend kinderen naar huis gestuurd
De dertig basisscholen in de Amsterdamse Bijlmer hebben vanochtend 43 klassen naar huis gestuurd. In totaal gaat het om ongeveer duizend leerlingen. Dit hebben de scholen vanmorgen bekendgemaakt.

Bedrijfsleven wil filevrije route richting België
Het bedrijfsleven heeft vandaag een 'doorstroomroute' gepresenteerd voor het westen van het land, waarmee het te elfder ure hoopt te ontkomen aan het rekeningrijden. De route, die loopt van Amsterdam naar Antwerpen met uitlopers naar Zaanstad en Almere, is vooral bedoeld voor het langeafstandsverkeer.

Zelfmoord sekte was massamoord
Wat leek op een collectieve zelfmoordactie van een occulte Oegandese sekte twee weken geleden, was vermoedelijk moord met voorbedachten rade door de sekteleiders op hun volgelingen. In de afgelopen dagen ontdekte de politie massagraven elders in Oeganda op terreinen van de sekte. Het totale aantal slachtoffers is daarmee opgelopen tot boven de zevenhonderd.

Jospin benoemt nieuwe ministers
De Franse premier Lionel Jospin heeft gisteren vijf nieuwe ministers, een onderminister en twee staatssecretarissen benoemd om "de slagkracht van de regering te vergroten". Opmerkelijke benoemingen zijn die van oud-premier Laurent Fabius en oud-minister Jack lang.

Zestig procent fusies bedrijven is rendabel
Fusies en overnames van Nederlandse bedrijven pakken in 60 procent van de gevallen goed uit voor de aandeelhouders van beide bedrijven, maar bij 30 procent van de overnames overschatten de bieders de waarde van hun doelwit of hun eigen kracht. Dit blijkt uit een onderzoek naar de gevolgen van fusies en overnames in het Nederlandse bedrijfsleven.

Gasunie verliest fors marktaandeel
Gasunie voorziet dit jaar een verlies van haar marktaandeel bij Nederlandse grootverbruikers van 33 procent. In 2002 denkt het bedrijf nog slechts eenderde van de binnenlandse grootverbruikers te bedienen.

Brink houdt belang WOL vast
Bestuursvoorzitter Nina Brink van World Online heeft nog altijd een belang van 2,6 procent in World Online. Dat heeft financieel bestuurder R. Huisman van World Online vanmorgen gezegd.

Weinig zon
Morgen bewolkt en wat lichte regen. Maximumtemperatuur circa 8 graden bij een matige tot krachtige noordoostenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: veel bewolking met van tijd tot tijd regen, vooral in het zuiden. Maximumtemperaturen 8 tot 10 graden.


NRC Webpagina's
28 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)