U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VPRO maakt excuses voor 'Hitler-optreden' medewerker
De VPRO heeft gisteren op Nederland 3 haar excuses aangeboden voor een aflevering van het tv-programma Waskracht!. Daarin bruuskeert een als Hitler verklede VPRO-medewerker voorbijgangers in Wenen, onderwijl "Heil Haider" roepend en met een gasfles met 'Zyklon B-gas' zwaaiend.

UPC blijft uit de gratie op sombere beurs
Over een breed front daalden de koersen op het Damrak vanmorgen. Slechts drie aandelen uit de AEX-index - Fortis, ASML en Wolters Kluwer - wisten winst te boeken.

Met 25 plannen snel naar de beurs
Investeringsmaatschappij Newconomy gaat binnen een maand naar de beurs. Bestuursvoorzitter Maurice de Hond lijkt voorzichtiger dan World Online.

Oude belegger gaat met zijn tijd mee
's Lands grootste beleggingsmaatschappij, Robeco, heeft een portefeuille die voor de helft uit high-techfondsen bestaat. Ze verdiende er vorig jaar kapitalen mee. Toch zit de voorzitter met zweet in de handen.

Nieuw geschil Microsoft-EU
De Europese Commissie verlengt haar onderzoek naar het plan van de softwaremaker Microsoft om zich in te kopen in een Brits kabelbedrijf. Dat heeft Europees Commissaris Mario Monti (mededinging) gisteren bekend gemaakt.

In Bit-Valley is Son de goeroe
Bit-Valley is het ontluikende Japanse antwoord op de Amerikaanse hightech uit Silicon Valley. In die 'bittere vallei' geldt zakenman Masayoshi Son, oprichter van de opzienbarende Softbank, als dé goeroe. Zijn enthousiasme is grenzeloos. "Wij moeten bereid zijn ons leven te geven, om een revolutie te ontketenen."

Internetters ontevreden over beurskandidaat Chello
Kabelbedrijf UPC wil zijn Internet-dochter Chello naar de beurs brengen. Het bedrijf is volgens analisten 10 miljard euro waard. De klanten van Chello zijn slecht te spreken over de kwaliteit en de service van de provider.

Let op uw prikkel
Bijna ieder jaar verschijnt de cd-rom Bible online in een nieuwe versie: met nieuwe zoekmogelijkheden en nog meer teksten. Tientallen bijbelvertalingen (met in de 2000-editie eindelijk de Groot Nieuws Bijbel), bijna evenveel commentaarboeken, teksten van auteurs als Calvijn, Flavius Josephus en Augustinus, woordenboeken Hebreeuws en Grieks, de Heidelberger Catechismus.

Gezocht: Milosevic
De Joegoslavische president Slobodan Milosevic wordt nu officieel door Interpol gezocht. Op de Internet-site van Interpol (http://www.interpol.int) staat sinds gisteren zijn foto, onder de tekst 'Gezocht voor misdaden tegen de menselijkheid', zoals "genocide, moord en oorlogsmisdaden". "Persoon kan gevaarlijk zijn", heeft Interpol erbij gezet. Interpol heeft hem op de lijst van internationaal gezochte misdadigers gezet op verzoek van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag. (Reuters)

Golfer Woods speelt tv-wedstrijd voor 1,1 miljoen
Golfer Tiger Woods, de Amerikaanse nummer één van de wereld, speelt komende zomer in Palm Desert opnieuw een golfwedstrijd speciaal voor de televisie. Tegenstander is het 20-jarige talent Sergio Garcia uit Spanje. Televisiezender ABC zal het duel, een matchplay over achttien holes, vanaf acht uur 's avonds rechtstreeks uitzenden. Het totale prijzengeld is anderhalf miljoen dollar. De winnaar van deze 'Battle of Bighorn' krijgt 1,1 miljoen, de verliezer vier ton. Ruim een miljoen gulden gaat naar een goed doel. De 24-jarige Woods, die dit seizoen al drie toernooien heeft gewonnen, stond vorig jaar in een vergelijkbaar evenement tegenover zijn landgenoot David Duval. Woods won met 2-1. De waarderingcijfers waren indrukwekkend. Alleen de finaleronde van de Masters scoorde beter. (Reuters)

Psinet koopt branchegenoot
De Amerikaanse Internetaanbieder Psinet heeft voor 1,9 miljard dollar (4,4 miljard gulden) in aandelen het eveneens Amerikaanse IT-bedrijf Metafor Worldwide overgenomen. De nieuwe combinatie heeft 8.000 werknemers en gaat bedrijven diensten aanbieden voor het opzetten en onderhouden van websites. Metafor zette vorig jaar 577 miljoen dollar om, Psinet 554,7 miljoen dollar. (AP)


In Portugal wordt een speciale Euro-top gehouden die in het teken van Internet staat. De ministers van de landen uit de Europese Unie gaven de top de naam Dot.Com om aan te geven dat het een serieus onderwerp is. Ook de Euro-commissarissen houden zich bezig met Internet. De commissaris voor Handel, Pascal Lamy, en de commissaris voor Werkgelegenheid, Anna Diamantapolous, chatten morgen op de site van de Europese Unie
(europa.eu.int).

NRC Webpagina's
23 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)