U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek 'afluisteren' van Mink K.
De rechtbank in Amsterdam stelt een onderzoek in naar de gang van zaken tijdens het proces tegen de van drugs- en wapenhandel verdachte Mink K.. Een besloten gedeelte van de zitting was gisteren te volgen via de luidsprekers in de perskamer.

De Bus verlaat Den Haag
De bus van het gelijknamige SBS6-televisieprogramma is vandaag uit Den Haag vertrokken. Gisteravond werd de bus rond 21.30 uur, ten tijde van een live televisie uitzending, bestookt met verboden vuurwerk en stenen door een groep van 250 tot 300 personen.

Universiteit via Internet lijkt nog ver weg
Het bestuur van de Open Universiteit in Heerlen bezint zich op de toekomst. Internet en bezuinigingen zaaien verdeeldheid.

Dolen door des schrijvers geest
Vanavond opent de website van Harry Mulisch. Geen uittreksels voor scholieren, maar een ambitieuze reis langs leven en werk van de auteur.

Webwinkel kan ook zonder WOL
Met zijn vele abonnees en bezoekers kan World Online Internet-handel naar zich toetrekken. Maar sterke webwinkels willen zelf klanten binnenhalen en leren kennen.

'Wees niet bevreesd: wij zijn geen cowboys uit Colorado'
Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de overname van SBS door UPC. Bestuursvoorzitter M. Schneider verdedigt de overname: "We doen SBS niet in een rugzak om het mee te nemen naar Colorado. Wij investeren enorme bedragen. Wij zijn hier om te blijven."

'WOL wordt chaos'
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vreest een "beetje een chaos" wanneer Internetdiensten-aanbieder World Online vrijdag onder massale belangstelling van beleggers voor het eerst een notering krijgt op de Amsterdamse beurs.

Regiokrant wordt reservaat'
Wegener moet twee van zijn eigen krantentitels van de hand doen om de dagbladen van de VNU te mogen kopen. De betrokken redacties zijn verbijsterd.

Vedior gaat via Internet uitzenden
Vedior opent een uitzendbureau op Internet. De uitzender trekt 12 miljoen euro (26,4 miljoen gulden) uit voor het opzetten van twee websites, een voor klanten en een voor uitzendkrachten. Dat heeft bestuursvoorzitter G. Smit van Vedior vanmorgen bekendgemaakt.

Veronica uit HMG
Omroepvereniging Veronica stapt definitief uit de Holland Media Groep. Veronica heeft hierover overeenstemming bereikt met het Luxemburgse CLT- UFA, mede-aandeelhouder van HMG. Veronica mag haar naam meenemen.

Spijkerbroeken-flauwekul
Reclame die niet op reclame lijkt, is in opmars. Nu het massapubliek van de massamedia hoe langer hoe meer in kleinere publieksgroepen uiteenvalt - mede door de toevloed van nieuwe bladen en nieuwe radio- en tv-zenders - wordt het steeds lastiger in één klap op te vallen met een nieuwe reclamecampagne.

'Lycos 11 mld waard'
Lycos Europe, het in Amsterdam gevestigde Internetbedrijf dat 22 maart voor een deel naar de beurs gaat, zal volgens analisten op maximaal 5,4 miljard euro (ruim 11 miljard gulden) mogen rekenen. Lycos Europe is een joint venture van het Amerikaanse moederbedrijf Lycos en het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

De notering heeft plaats aan de Neuer Markt, de beurs van Internetfondsen in Frankfurt. Lycos Europe zei gisteren dat zijn aandelen tussen de 19 en 24 euro zullen kosten. Aangezien het voor de beursgang 28 miljoen nieuwe aandelen uitgeeft, zal de opbrengst ten minste 532 672 miljoen euro zijn. De grote belangstelling voor het fonds zal de beurswaarde volgens analisten opstuwen tot maximaal 5,4 miljard euro. Topman Christoph Mohn van Lycos Europa zei gisteren dat de onderneming met een deel van de opbrengsten van de beursgang - te weten 150 miljoen euro - wil expanderen in Europa.

Qatar wil via Internet regeren
De Arabische Golfstaat Qatar is van plan een vorm van 'elektronische regering' op Internet te introduceren om zowel voor zichzelf als de burgerij de kosten te verminderen en de bureaucratie te stroomlijnen. Volgens Ahmad al-Mohannadi, vice-deken van de Universiteit van Qatar, zal het merendeel van de diensten die de regering aan burgers en buitenlandse inwoners levert, op Internet beschikbaar worden. Tegenover de krant Gulf Times zei Mohannadi dat uitvoering van het project circa tweeëneenhalf jaar zal vergen. In Qatar hebben 61 op de 1.000 inwoners toegang tot Internet. (AFP)

Sears en AOL in Internet
Het Amerikaanse detailshandelsconcern Sears-Roebuck en Internetaanbieder America Online (AOL) gaan een alliantie aan op het gebied van Internet. De partners willen vooral de verkoop van de Internetdiensten van AOL via de breedbandkabel bevorderen. AOL is een van de grootste Internetaanbieders ter wereld met een omzet van 1,6 miljard dollar (3,6 miljard gulden). Sears-Roebuck is na Wal-Mart het grootste detailhandelsconcern in de Verenigde Staten met een jaaromzet van 9,5 miljard dollar.

Microsoft met Andersen
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft richt samen met Andersen Consulting een onderneming (Avanade) op voor dienstverlening aan zakelijke klanten. Het gaat daarbij om IT-diensten rondom het programma Windows 2000. Microsoft investeert er 385 miljoen dollar (878 miljoen gulden) in. Avanade houdt kantoor in Seattle, maar krijgt in de nieuwe opzet ook elders in de wereld vestigingen.


Morgen begint de 65ste Boekenweek, die dit jaar als thema 'Lectori Salutem - Verhalen uit de klassieke oudheid' heeft. Op de officiële boekenweeksite zijn al de eerste pagina's van het Boekenweekgeschenk, geschreven door Harry Mulisch, te lezen. Verder bevat de site veel informatie over evenementen die in het kader van de Boekenweek worden gehouden en de aanstaande tournees van Mulisch en Freek de Jonge. (www.boekenweek.nl)

NRC Webpagina's
14 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)