U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peper stapt op om 'door te vechten'
DEN HAAG, 14 MAART. Minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is gisteren afgetreden. Hij wil de handen vrij hebben om het rapport over zijn declaratiegedrag als burgemeester van Rotterdam te bestrijden. "Ik kan geen vechtjas zijn terwijl ik tegelijkertijd minister van Binnenlandse Zaken ben", zo verklaarde de 60-jarige Peper (PvdA) gistermiddag op een persconferentie.

Relatie tussen EU en Oostenrijk op agenda van top
BRUSSEL, 14 MAART. De Oostenrijkse kanselier Schüssel zal volgende week op de topbijeenkomst van Europese regeringsleiders in Lissabon intrekking van de diplomatieke sancties tegen zijn land bepleiten. De Portugese voorzitter van de Europese Unie, premier Guterres, heeft Schüssel beloofd de zaak op de agenda te zetten.

Besloten zitting toch te beluisteren
AMSTERDAM, 14 MAART. De rechtbank in Amsterdam onderzoekt de gang van zaken tijdens het proces gisteren tegen de van drugs- en wapenhandel verdachte Mink K. Een besloten gedeelte van de zitting was te volgen via de luidsprekers in de perskamer.

Greenpeace even in aandelen Shell
DEN HAAG, 14 MAART. Greenpeace is eind vorige week tijdelijk aandeelhouder van Shell geworden. Het hoopt het bedrijf langs deze weg tot een investering van een miljard gulden in een fabriek voor zonnepanelen te bewegen.

Steun VS voor IMF-kandidaat.
BRUSSEL, 14 MAART. De kans dat Horst Köhler, de Duitse president van de Oost-Europabank, directeur wordt van het Internationale Monetaire Fonds is flink toegenomen doordat de VS en Japan zich vannacht achter zijn kandidatuur hebben opgesteld.

Alliantie Fiat en General Motors
ROME, 14 MAART. De autofabrikanten General Motors en Fiat hebben gisteren een strategische industriële alliantie aangekondigd. Deze voorziet onder andere in een aandelenruil en samenwerking bij de productie van motoren.

Voetballer krijgt boete van 7,5 ton
ROTTERDAM, 14 MAART. De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft Nicolas Anelka een boete van omgerekend 750.000 gulden opgelegd nadat hij drie dagen had geweigerd te trainen.

Fassbinder
DEN HAAG, 14 MAART. Regisseur Johan Doesburg van toneelgezelschap Het Nationale Toneel wil het vermeend antisemitische toneelstuk 'Het vuil, de stad en de dood' van Fassbinder opvoeren.

Lichte regen
Vannacht een enkele maartse bui in de noordelijke kustprovincies. Morgen eerst wat zon, later kans op wat lichte regen in het noorden en oosten. Middagtemperatuur circa 8 graden. Donderdag t/m zondag: wolkenvelden met mogelijk zon in het zuiden. Temperaturen iets boven normaal.


NRC Webpagina's
14 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)