U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Windows 2000 geeft problemen'
Een op de vier bedrijven zal bij ingebruikneming van Windows 2000, het nieuwste besturingsprograma van Microsoft, moeilijkheden krijgen met zijn bestaande programma's. Dat zegt technologieconsultant Gartner Group in een gisteren uitgegeven rapport.

Gevecht om exclusieve togang tot Internet
Nu door overnames en fusies de macht van mobiele telecombedrijven aanzien- lijk groeit, is er een nieuw gevecht uitgebroken: met als inzet de toegang tot Internet. AOL versus Vodafone.

Koersrecord VNU na Italiaanse deal
Beleggers hebben hun waardering van uitgever VNU gisteren flink opgeschroefd. Het aandeel VNU stond in de loop van de middag meer dan dertig procent boven de openingskoers. Uiteindelijk sloot het aandeel 24,55 procent hoger op 76,35 euro, de hoogste slotkoers van het aandeel ooit.

Internetfonds wekt woede beurs
Het koersverloop van het nieuwe Internetfonds Via Networks heeft verontwaardiging gewekt op de beursvloer. Het fonds, met een introductiekoers van 21,31 euro, schoot in Amsterdam meteen omhoog naar een ruime verviervoudiging van de waarde tot 89 euro. Maar op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq, waar de nieuwkomer ook gisteren in de notering kwam, stond de eerste koers op 44 dollar.

Een paradijs voor hackers
Altijd online zijn via de kabel heeft veel voordelen: nooit meer in gesprek, geen hoge telefoonrekeningen en een relatief snelle verbinding. Maar Kabelinternetters zijn ook een geliefd doelwit voor computerkrakers.

France Télécom wil Orange inlijven
France Télécom zal een bod doen op Orange zodra de Britse aanbieder van mobiele telefonie op de markt komt. Dat heeft topman Jean-Louis Vinciguerra gisteren gezegd in de Franse zakenkrant Les Echos. Orange, een onderdeel van Vodafone, komt te koop door de megafusie van het Britse telecomconcern Vodafone en het Duitse conglomeraat Mannesmann. Ook KPN Telecom wordt beschouwd als een belangrijke kandidaat-koper voor Orange, dat volgens analisten minimaal 70 miljard gulden waard is. "De acquisitie zou perfect passen bij onze investering in NTL," aldus Vinciguerra. France Télécom maakte vorig jaar bekend dat het 5,5 miljard dollar investeert in het Brits kabelbedrijf NTL om zijn positie op de Britse telecommarkt uit te breiden. Daarmee wordt het Franse bedrijf de enige grootaandeelhouder van NTL, met een belang van ongeveer 25 procent. (AP)

Vast Internettarief Deutsche Telekom
Deutsche Telekom gaat een vast tarief rekenen voor toegang tot Internet, in plaats van de huidige betaling per minuut. Het Duitse concern zal de abonnees van zijn dochter T-Online Internet nog vóór de zomer toestaan om onbeperkt op het wereldwijde web te surfen voor een vast bedrag van 100 mark (116 gulden) per maand. Dat heeft topman Ron Sommer gisteren bekendgemaakt. De aankondiging volgt een dag na kritiek van concurrent AOL Europe, dat Deutsche Telekom er donderdag van beschuldigde het betaling-per-minuutbeleid aan zijn klanten op te leggen. (AP)


Zelfs met een behoorlijk snelle verbinding duurt het nog wel even voor de vernieuwde website van de TROS zich voor je heeft ontvouwd. Maar dan heb je ook wat gezien: en heelal met het logo als ster, een zwarte planeet die daar voorschuift en uiteindelijk vier aan een kunstmaan bevestigde tv-schermen met de keuze tussen tv, radio, gids en service. En zo nu en dan valt een ster - het lijkt wel Star Trek. Bij de tv zijn aparte hoofdstukken over het consumentenmagazine Radar, het zoekprogramma Vermist en natuurlijk de Belgische succeskabouter Plop. Er zijn videofragmenten en bij Radar hoort een standaard protestbrief tegen de fiscalisering van het kijkgeld. De vormgeving is klaar voor de nieuwe tijd. Voor de inhoud heeft de TROS blijkbaar nog wat tijd nodig. (www.tros.com)

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)