U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Windows 2000 geeft problemen'

Door onze correspondent
NEW YORK, 12 FEBR. Een op de vier bedrijven zal bij ingebruikneming van Windows 2000, het nieuwste besturingsprograma van Microsoft, moeilijkheden krijgen met zijn bestaande programma's. Dat zegt technologieconsultant Gartner Group in een gisteren uitgegeven rapport.

Volgens de analisten van Gartner Group is het besturingsprogramma Windows 2000,de nieuwste versie van Windows voor de zakelijke markt, niet altijd compatibel met onder meer zakelijke toepassingsprogramma's en de netwerkinfrastructuur. In de praktijk zal dat tot gevolg hebben dat programmeurs aanpassingen zullen moeten verrichten. Gartner Group adviseert zijn klanten dan ook om te wachten met het overgaan op Windows 2000 tot Microsoft de eerste reparatiekit uitgeeft. Die staat gepland voor juni. Het aandeel Microsoft, de maker van Windows, daalde gisteren bijna zes procent tot 99 dollar en haalde het industrieel gemiddelde van de Dow Jones naar beneden. Analisten zeiden dat de koersval ook een reactie was op uitlatingen van Michael Dell, de topman van Dell Computer. Hij zei donderdagavond na de bekendmaking van kwartaalcijfers dat het besturingssysteem Linux terrein wint. Klanten van Dell bereidden zich volgens de topman niet massaal voor op een overstap naar Windows 2000. Windows 2000 komt volgende week donderdag officieel uit in drie versies: Professional, Server en Advanced Server.

Volgens Michael Gartenberg, de auteur van het Gartner-rapport over Windows 2000, moeten klanten voorzichtig zijn bij het overstappen op Windows 2000.

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)