U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Levenslang wegens moord op Chanel
ROTTERDAM, 11 FEBR. Jan S., de moordenaar van de 7-jarige Chanel Naomi Eleveld, is vanmorgen door de rechtbank in Assen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De rechtbank heeft geen tbs met dwangverpleging opgelegd, wat door het openbaar ministerie wel was geëist. De opgelegde celstraf is hoger dan de door het OM geëiste twintig jaar.

'Crackers' hinderen nieuwe economie
AMSTERDAM, 11 FEBR. Beveiligingsdeskundigen waarschuwen al jaren dat het Internet niet veilig genoeg is voor vertrouwelijke correspondentie en personeelsadministratie. Ook als ruggengraat voor de nieuwe economie is deze week het netwerk erg instabiel gebleken. Door opeenvolgende aanvallen van hackers hebben de Amerikaanse webwinkels Yahoo, eBay en Amazon miljoenen dollars verlies geleden.

Hezbollah slaat opnieuw toe in zuiden Libanon
JARJAYOUN, 11 FEBR. De Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah heeft vandaag ten minste één Israelische militair gedood en twee gewond in een nieuwe escalatie van het geweld in Zuid-Libanon dat juist enigszins was afgenomen. Gisteren waarschuwde de Israelische onderminister van Defensie, Ephraim Sneh, dat Israel aanvallen op zijn militairen niet langer tolereert en harde vergeldingsmaatregelen zal nemen.

Aanleg oosttak HSL twijfelachtig
DEN HAAG, 11 FEBR. Er zullen beduidend minder passagiers gebruik maken van de hogesnelheidslijn-oost, van Amsterdam naar Keulen en Frankfurt, dan lange tijd is aangenomen. De projectdirectie HSL-oost van het ministerie van Verkeer en Waterstaat onderzoekt daarom of kan worden volstaan met bestaand spoor.

Londen wil snel af van Afghanen
LONDEN, 11 FEBR. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Jack Straw, wil dat de inzittenden van het gekaapte vliegtuig van Ariana Afghan Airways allemaal zo snel mogelijk Groot-Brittannië verlaten. Hij zei dat gisteren in het Lagerhuis. Eerder op de dag was de kaping vreedzaam geëindigd op de luchthaven Stansted. Zeker 74 inzittenden hebben asiel gevraagd.

EU: gif in Tisza is Europese ramp
BOEDAPEST, 11 FEBR. De cyanidevergiftiging van de Hongaarse rivier de Tisza is een "Europese catastrofe". Dat zei gisteren de Eurocommissaris van Transport en Energie, Loyola de Palacio. De EU bekijkt hoe ze de Hongaren kan bijstaan bij de bestrijding van de gevolgen.

Mortier: boycot nieuwjaarsconcert
GENT, 11 FEBR. Gerard Mortier, de intendant van de Salzburger Festspiele die afgelopen week ontslag nam uit protest tegen de regeringsdeelname van de FPÖ in Oostenrijk, pleit voor een boycot door alle tv- stations van het traditionele Nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker.


NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)