U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Principes
Het was klassiek Hollands kabukitheater in de overleg-traditie van het poldermodel. De spelers zijn geen mensen maar afkortingen uit de lettersoep van het oude middenveld, VARA, NOS, noem maar op en die liggen met elkaar overhoop, zijn boos, stellen eisen, slaan met deuren, dreigen met opstappen. Iedereen wacht op de ontknoping maar uiteindelijk verandert er niets. Het was een heldhaftig schaduwgevecht, bewonderenswaardig en principieel.


F I L M   V O O R A F :


Van schoonheid en gruwel
Ze zeggen wel eens dat film geluid is. Dan zou Hana-bi er niet zo goed vanaf komen, die is doodstil. De hoofdrolspeler spreekt nauwelijks en zijn vrouw zegt helemaal aan het eind van de film 'dankjewel', meer niet.


F I L M   V O O R A F :


Thermoman
Superhelden heb je zo langzamerhand in alle maten en soorten, maar er is altijd ruimte voor een nieuwe variant. Zeker als humor en satire worden toegevoegd aan het genre. Zie hier Thermoman, de held van de puur Britse comedy My Hero.Vorige week begon hij zijn publieke heldendom met de redding van België, maar in de serie gaat het vooral over de mens achter Thermoman, George Sunday, eigenaar van een gezondheidsvoedsel-winkel in Northolt, een voorstadje van Londen. Hij verkleedt zich niet in telefooncellen maar op het toilet en klaagt over jeuk in zijn strakke superpak.


NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)