U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VARA's Vera Keur voelt wel enige spijt

Door onze redacteur JAPKE-D. BOUMA
HILVERSUM, 11 FEBR. Een dag na het nieuws dat de VARA toch in het publieke bestel blijft, wil voorzitter Vera Keur optimistisch blijven. Op de vraag hoe ze zich voelt over het mislukken van het samengaan van VARA en Net5, antwoordt ze ferm: "Er is niets mislukt. We hebben slechts een oriëntatie afgesloten waarbij de vraag was: is er voor de VARA een toekomst mogelijk buiten het publieke bestel. Binnen de huidige situatie is het antwoord daarop nee. Dat is een koele constatering."

Teleurstelling voelt zij niet. "Teleurstelling is te zwaar. Maar natuurlijk, we hadden de afgelopen maanden een schema ontworpen dat er schitterend uitzag. Het was prachtig geweest als dat onder onze voorwaarden haalbaar was gebleken. Als dat niet doorgaat, voel je best enige spijt."

Volgens VARA-personeel gaf Keur steeds de indruk dat het doorging. Haar optimisme was gebaseerd op de programma's die de VARA maakt, die veel kijkers trekken, onder wie een grote groep in de voor adverteerders aantrekkelijke doelgroep 20-49. "Bovendien zou een VARA-zender een kwaliteitsimago hebben. Die optelsom maakte het buitengewoon interessant, ook voor SBS. Allebei hebben we op diverse momenten gedacht, het zou erin moeten zitten. We zijn er dichtbij geweest."

Toch liep het stuk. Volgens Keur omdat de VARA niet bereid was in de kosten te schrappen. "Bijvoorbeeld door maar drie of vier dagen als VARA-zender voor de dag te komen en de rest van de tijd aangekocht materiaal te brengen. Maar dat vond ik niet acceptabel." SBS zegt dat zíj de deal heeft afgeblazen. Keur: " We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we met handhaving van de VARA-voorwaarden er niet uit zouden komen.

NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)