U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Milieu-iconen
Gisteren zag ik de reden bevestigd waarom ik nooit lid ben geworden van Greenpeace. De waarheidsliefde komt daar op de tweede plaats. Dat werd getoond in Een Geschenk uit de Hemel, de Slag om de Brent Spar.


W E B   W E R E L D :


Spel met het virtuele
Exploding Cinema heet de multimediapoot van het International Film Festival Rotterdam dat morgen begint. Het thema is dit jaar de populaire cultuur van Japan (manga, cartoons, videogames, elektronische muziek). Onder de noemer Tech.Pop.Japan wil het festival afrekenen met het cliché van het verstilde, overmatig esthetische Japan. Japanse popcultuur, die steeds multimedialer wordt (denk aan Pokémon), is lawaaiig, fel gekleurd en soms voorzien van een stevige dosis erotiek en geweld.


F I L M   V O O R A F :


Elmer Gantry
Man reikt omhoog, plaatst zichzelf op een voetstuk dat hij niet verdient, wordt van het voetstuk gehaald, is gelouterd - en is ten slotte misschien dat voetstuk wel meer waard dan toen hij het beklom. Elmer Gantry is zo'n man. Elmer Gantry is zo'n film. Goed, The Matrix is ook zo'n film. En Rocky. Maar daar gaat het dus niet om, en misschien is de dramadwang zelfs wel het zwakste element van Elmer Gantry, maakt ze de film langer dan goed is en voorspelbaarder dan hij vooral het eerste uur lijkt.


NRC Webpagina's
25 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)