U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winst voor Bush en Gore in Iowa
DES MOINES, 25 JAN. Met een ruime meerderheid hebben Al Gore en George W. Bush, de Democratische en de Republikeinse favoriet, gisteren in Iowa de eerste voorronde voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Bij de Republikeinen eindigden zakenman Steve Forbes en radio-presentator Alan Keyes verrassend sterk op de tweede en derde plaats.

Clingendael wil buitenlanders in krijgsdienst
DEN HAAG, 25 JAN. Het ministerie van Defensie moet behalve Nederlandse staatsburgers ook buitenlanders in krijgsdienst nemen. Deze aanbeveling doet het instituut Clingendael komende maandag op een door de Tweede Kamer georganiseerde hoorzitting over de Defensienota. Met het aantrekken van buitenlandse vrijwilligers zou het personeelstekort bij Defensie kunnen worden opgelost, aldus Clingendael.

Ploegarts PDM niet bestraft om dope
ROTTERDAM, 25 JAN. De Geleense huisarts W. Sanders (56) gaat vrijuit voor het jarenlang voorschrijven van dopingmiddelen aan topsporters. Volgens het regionaal medisch tuchtcollege in Eindhoven is niet bewezen dat de arts in strijd heeft gehandeld "met de geldende opvattingen en richtlijnen van de medische stand".

Baskische partij blijft met ETA samenwerken
BILBAO, 25 JAN. De Baskisch-nationalistische partij PNV blijft samenwerken met de politieke tak van de ETA, ondanks de hervatting afgelopen vrijdag van de bommencampagne door deze afscheidingsbeweging. Baskenleider Xavier Arzalluz zegt vandaag exclusief in deze krant dat samenwerking met ETA de enige manier is om vrede in Baskenland te bewerkstelligen. De bomaanslag afgelopen vrijdag in Madrid is volgens hem "iets conjunctureels".

'Hennies' vrij
ISTANBUL, 25 JAN. Het staatsveiligheidshof in Turkije heeft vanmorgen de onmiddellijke vrijlating gelast van de twee 'Hennies'. De twee Nederlanders werden in maart 1998 op het vliegveld van Istanbul gearresteerd met tien kilo heroïne in hun koffers.

Geldcircuit CDU nog veel groter
BERLIJN, 25 JAN. Het geheime financiële netwerk van de Duitse CDU blijkt veel groter te zijn dan aangenomen. In totaal is een bedrag van 12 miljoen mark in de boekhouding van de partij opgedoken waarvan de herkomst onbekend is.

Thais leger maakt eind aan gijzeling
RATCHABURI, 25 JAN. De gijzeling door Birmese rebellen van 500 mensen in een ziekenhuis in Ratchaburi in het zuiden van Thailand is voorbij. Vanochtend voor zonsopgang bestormden Thaise commando's het terrein. Zeker negen rebellen vonden hierbij de dood; een nog onbekend aantal is voortvluchtig. Onder de gijzelaars vielen geen slachtoffers, maar velen verkeerden in shock.

Melkert wil extra geld onderwijs
DEN HAAG, 25 JAN. PvdA-fractievoorzitter Melkert wil dat de jaarlijkse uitgaven voor onderwijs de komende jaren met vier vijf miljard gulden extra worden verhoogd. Melkert zei dit gisteren in een debat over de sociale zekerheid in de Balie in Amsterdam.

Procter ziet af van Warner-Lambert
ROTTERDAM, 25 JAN. Procter & Gamble, de producent van Pampers luiers en Ariel wasmiddel, heeft de besprekingen over een overname van de farmaceutische bedrijven American Home Products (AHP) en Warner-Lambert afgebroken. Dat heeft het Amerikaanse concern gisteren bekend gemaakt.

Baan moet 'minder Amerikaans' worden
ROSMALEN, 25 JAN. Automatiseerder Baan moet zijn strategie gaan bijstellen, "meer Nederlands" worden en "wat loskomen van de sterke Amerikaanse invloeden". Dat zegt president-commissaris J. Janssen van Baan in een vraaggesprek in deze krant.

Sampras wint van Woodruff
MELBOURNE, 25 JAN. Pete Sampras heeft vanmiddag zijn landgenoot Chris Woodruff in de kwartfinale van de Australian Open verslagen: 7-5 6-3 6- 3. In de halve finale ontmoet hij donderdag Andre Agassi.

NRC Webpagina's
25 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)