U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Celstraf in zaak-Björn verminderd
Het gerechtshof in Arnhem heeft gisteren een 44-jarige Brit veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens ontucht. In eerste aanleg werd de man veroordeeld tot zes jaar.

Zwijgen is goud voor radioprofeet Limbaugh
Rush Limbaugh, de galmende radioprofeet van rechts Amerika, is bekend om zijn tirades tegen Bill en Hillary Clinton. Zijn harde woorden aan het adres van alles wat links is of lijkt, trekken dagelijks een grote schare trouwe luisteraars. Maar nu blijken ook de stiltes tussen zijn woorden veel waard te zijn.

Gates vecht terug met zakcomputers
Microsoft wil met een verbeterde versie van het besturingssysteem Windows CE terugkomen op de markt voor handpalmcomputers. Maar Intel, de grootste chipmaker ter wereld, maakte gisteren bekend dat het niet in zee wil gaan met Windows CE.

Wereldbank zoekt geld via Internet
De Wereldbank gaat online. De bank wil via Internet een obligatielening aanbieden van 3 miljard dollar (ruim 6 miljard gulden). De bedoeling is dat de obligaties worden aangeboden, verspreid en verhandeld buiten de gebruikelijke beurs om.

De pc is dood, leve de handpalmcomputer
De pc is dood. Kleine, mobiele apparaten nemen zijn rol over. E-commerce wordt m-commerce. De huidige overnamegevechten tussen de telecombedrijven zijn nog maar voorspel tot de grootste belangenstrijd in de mobiele wereld.

Een spannend verleden
Nu moeten we goed opletten, want nu kan het nog verschillende kanten op met de geschiedenis. Straks niet meer. Nu is geschiedenis in essentie nog een verzameling van geschreven bronnen en is geschiedschrijving de voortdurende (her)ordening uit die verzameling. Straks niet meer.

Website Friesland opnieuw gekraakt
LEEUWARDEN, 7 JAN. Voor de tweede keer binnen enkele weken hebben hackers de internetpagina van de provincie Friesland gekraakt. Omdat volgens een provinciewoordvoerder sprake is van een 'schokkende tekst' op de site, is besloten de internetpagina te sluiten. Provider UPC moet eerst zekerheid kunnen geven over de veiligheid van de pagina.

Veiligheid in braille
Finnair gaat als één van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld de veiligheidsinstructies ook in brailleschrift uitgeven. De veiligheidsregels komen in braille in het Zweeds, Fins en Engels in de stoelzakken van de vliegtuigen van Finnair.

Intekening Poolse telecom
Polen heeft de intekening voor de privatisering van het nationale telefoonbedrijf TPSA geopend. Kandidaat-kopers kunnen hun belangstelling kenbaar maken bij een filiaal van ING Barings. TPSA had in 1998 een omzet van bijna 6,4 miljard gulden. Het bedrijf heeft negen miljoen abonnees. De verkoop van 25 tot 35 procent van het telefoonbedrijf moet 3 miljard tot 5 miljard dollar gaan opleveren.

Philips botst met Duitse Internetverkoper
Elektronicaconcern Philips wil dat de Duitse Internetverkoper Primus- Online voorgoed stopt met de verkoop van Philips-producten tegen afbraakprijzen. Volgens Duitse wetgeving mogen producten niet ver beneden adviesprijs worden verkocht. Een Duitse rechtbank in Hamburg bepaalde eind vorig jaar al dat Primus tijdelijk geen Philips-artikelen onder de prijs mag verkopen totdat er duidelijkheid is over de kortingsregels. Philips zegt met de stap tegen Primus de bestaande detailhandel te willen beschermen. Internethandelaren hebben geen dure winkels nodig en kunnen daarom producten veel goedkoper aanbieden.

GM en Toyota samen op Internet
De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) en zijn Japanse branchegenoot Toyota willen samen het Internet op. De twee hebben plannen om gezamenlijk auto-onderdelen en dienstverlening via het wereldwijde web aan te gaan bieden. Tezamen zijn de twee goed voor 22 procent van de autoproductie in de wereld. De gesprekken over de plannen bevinden zich nog in een pril stadium, schrijft de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal. (Reuters)


Alles op het web lezen is onmogelijk. Om lezers een handje te helpen, selecteert NRC Handelsblad in de Digitale Leestafel wekelijks artikelen die wel de moeite waard zijn. Deze week de eerste selectie, met daarin onder meer artikelen over hamburgergigant McDonald's in Frankrijk, Y2K-overlevers die opgescheept zitten met voorraden voor de komende 3 jaar, de Naxi-cultuur in China en uitvindingen van de 20e eeuw.

(www.nrc.nl/W2/Lab/Leestafel)

NRC Webpagina's
7 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)