U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wel of niet inslaan voor het millennium?
De burger hoeft zich geen zorgen te maken over de millenniumbug, stelt de overheid. Bedrijven hebben wel maatregelen getroffen.

Y2K-problemen thuis
Het millenniumprobleem plaagt niet alleen bedrijven en overheden, het speelt ook de particuliere pc-bezitter parten. Gelukkig is er wat aan te doen.

Zes regionale kranten met nieuwjaar present
Zes regionale dagbladen achten de jaarwisseling zó belangrijk, dat ze op nieuwjaarsdag verschijnen met extra edities.

Beurs zet deur open voor Internetfonds
De Amsterdamse effectenbeurs versoepelt de toelatingseisen voor jonge Internetbedrijven.

Nasdaq grossiert in beursrecords
Wall Street beleeft een jubeljaar. De elektronische beurs Nasdaq doorbrak gisteren de 4.000-grens en deed tevens enkele andere records sneuvelen.

Internetwinkels VS verkopen 300 procent meer
De verkopen via Internet in de Verenigde Staten zijn tijdens en rond de Kerstvakantie gestegen met driehonderd procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is een van de conclusies van een onderzoek van het onderzoeksbureau The Boston Consulting Group.

Weigering creditcards om jaar 2000
Bij enkele duizenden winkels in Groot- Brittannië zijn gisteren creditcards geweigerd van merken als Visa en Mastercard. De apparaten die de kaarten moesten 'lezen' herkenden de datum 1 januari 2000 niet.

Cyber Sarah laat zich gaan
In de Interactieve Cyber Top 50 van de TROS staat ze op de veertiende plaats en bij TMF Cyberchoice, eveneens samengesteld door surfers, komt ze al enige tijd regelmatig langs. In de reguliere Top 100 daarentegen, is ze pas twee weken te vinden. Daar bekleedt haar single momenteel nog maar de 73e plaats.

Op zoek naar de après-ski
Het wintersportseizoen is nog maar net begonnen of de eerste berichten over lawines in Oostenrijk, vorig jaar ook al zo zwaar getroffen, hebben de krant al weer gehaald. Tijd voor de wintersportliefhebber die nog niet is afgereisd zich te beraden op zijn bestemming.

Internet
Tijdens de millenniumnacht is het laatste nieuws uit alle delen van de wereld te lezen op een speciale site van NRC Handelsblad (www.nrc.nl). Vanaf oudejaarsdag 13.00 uur tot 11.00 uur nieuwsjaarsdag 11.00 uur berichten redacteuren onafgebroken over de ontwikkelingen rond de eeuwwisseling. Bovendien strijkt een team van verslaggevers neer in een straat in Nederland om verslag te doen van de manier men de millenniumnacht doorbrengt. Een ander belangrijk onderdeel van de speciale millenniumsite zijn de 'nachtboeken'. Ruim dertig Nederlanders geven een vooruitblik over hoe hun nacht er uit zal zien. Op 1 janauri verhalen ze over hoe de nacht daadwerkelijk verliep.

Radio en tv Programma's op radio en tv:

2000 today - reportages uit de hele wereld. BBC 1, 10.15-07.00 u.

Hallo 2000 - elk uur aandacht voor de plaats waar op dat moment het jaar 2000 ingaat. TV 2, 11.15-6.10 u.

Millennium - Mit dem ZDF ins Jahr 2000. ZDF, 11.50-17.30 u.

In 24 uur van Oud naar Nieuw - Radio 1, 12.07-6.00 u.

Computergebruik baart prins zorgen
RIJSWIJK, 30 DEC. Prins Willem-Alexander is bang dat de Nederlandse jeugd te veel achter de computer zit en te weinig aan sport doet. Dat zegt hij in een interview dat morgen in De Telegraaf staat. "Het gevaar dreigt, dat de jeugd te veel leeft in een virtuele wereld", aldus de prins. "Bij wijze van spreken weet de jeugd wel hoe een koe eruit ziet op een scherm, maar niet in het echt. Dat gecombineerd met te weinig sportbeoefening, baart mij zorgen." Over het Europese voetbalkampioenschap, dat in België en Nederland wordt gehouden, zegt Willem Alexander dat zijn droomfinale die tussen deze twee landen is. (ANP)

Personeel KPNQwest mag verzilveren
Werknemers van het telecombedrijf KPNQwest kunnen de spectaculaire winst die ze hebben geboekt met hun aandelenplan, vervroegd verzilveren. De personeelsleden mogen vanaf 3 januari maximaal 5.000 aandelen verkopen. Dat is een maand eerder dan was afgesproken. Begin november kreeg het bedrijf, een samenwerkingsverband tussen KPN en het Amerikaanse Qwest, een eigen beursnotering. De introductiekoers was 20 euro. Binnen enkele weken liep de koers op tot rond de 60 euro. De meeste personeelsleden hebben tussen de 100 en 200 aandelen. Slechts een kleine groep, voornamelijk Amerikanen uit de Qwest-bloedgroep, heeft er meer dan 5.000. Zo'n vierhonderd werknemers van KPNQwest nemen deel aan het aandelenplan. (ANP)


Soms is een slechte film leuker dan een goede. Badmovies.org heeft veel recensies van slechte films. Van Attack of the killer tomatoes tot Xanadu, met adequate plot-omschrijvingen ('Canada is invaded by hopping brain monsters'). Uit de rubriek 'Things I Learned From This Movie': "Never stick your head under the bed in a b-movie". Ook beeld en geluid. (www.badmovies.org)

NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)