U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Foster Parents-kindjes zijn niet altijd te traceren
AMSTERDAM, 30 DEC. Donateurs van Foster Parents Plan die onaangekondigd op bezoek gaan bij hun Foster Parents-kindje in de Derde Wereld lopen een kleine kans hun kind niet aan te treffen omdat het is overleden of verhuisd uit het werkgebied van Foster Parents Plan. Dat zegt bestuursvoorzitter F. van Loon van Foster Parents Plan Nederland (FPP), de organisatie voor financiële adoptie van kinderen in de Derde Wereld. Van Loon wil meer openheid. "We zijn misschien te gesloten en te defensief geweest. (-) We moeten veel meer aandacht geven aan dingen die misgaan."

George Harrison en zijn vrouw neergestoken
LONDEN, 30 DEC. De voormalige Beatle George Harrison (56) en zijn vrouw Olivia zijn vannacht in hun woning neergestoken. Een woordvoerder van de politie maakte bekend dat zij in een ziekenhuis zijn opgenomen. De verwondingen zijn niet levensbedreigend. De aanval gebeurde in Harrisons huis in Henley-on-Thames bij Londen. De politie heeft een verdachte gearresteerd.

Hongerstaking in gevangenis Vught
VUGHT, 30 DEC. In de strengste gevangenis van Nederland, de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, is voor de tweede keer in twee maanden een hongerstaking uitgebroken om te protesteren tegen het onmenselijke regime. Een van hen is het lid van de Koerdische bevrijdingsbeweging PKK Hoessein B., die in afwachting is van een proces wegens drugshandel.

G.H. Veringa (75) overleden
DEN HAAG, 30 DEC. In zijn woonplaats Rijswijk is gisteren dr. G.H. Veringa (75) overleden. Gerhard Heinrich Veringa was minister van Onderwijs in het kabinet-De Jong (1967-'71). In 1971 was hij lijsttrekker van de KVP, die in de Tweede-Kamerverkiezingen van 42 op 35 zetels terugviel. Van 1972 tot 1993 was hij lid van de Raad van State.

60 departementen zijn 'rampgebied'
PARIJS, 30 DEC. In Frankrijk zijn gisteren meer dan zestig departementen, bijna tweederde van het land, tot rampgebied verklaard. De regering in Parijs heeft 140 miljoen franc (47 miljoen gulden) uitgetrokken voor noodhulp.

Weer 250 doden op Molukken
AMBON, 30 DEC. Bij gevechten tussen christenen en moslims op het Noord- Molukse eiland Halmaheira en het naburige Soasiu zijn de afgelopen dagen meer dan 250 mensen om het leven gekomen.

Britse apparaten weigeren 1-1-00
ROTTERDAM, 30 DEC. Bij enkele duizenden winkels in Groot-Brittannië weigerden gisteren apparaten creditcards van merken als Visa en Mastercard. De apparaten die de kaarten moesten 'lezen' herkenden 1 januari 2000 niet.

Nasdaq grossiert in beursrecords
NEW YORK, 30 DEC. Wall Street beleeft een jubeljaar. De elektronische beurs Nasdaq doorbrak gisteren de 4.000-grens en deed enkele andere records sneuvelen.


NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)