U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Prikkeldraad
Nova liet gisteren nog eens het hek zien van Concentratiekamp Elst waar die 600 vluchtelingen worden opgesloten. Veel tralies en daarboven prikkeldraad. Vluchten kan niet meer. Dat witte metalen hek heb ik al in heel wat nieuwsuitzendingen gezien om te illustreren hoe slecht het met Elst is gesteld. Wat blijkt? Dat hek heeft niets met het vluchtelingenkamp te maken, zei staatssecretaris Cohen gisteren. De kijkers zijn dus al die tijd bedonderd.


T V   V O O R A F :


Nooit zo highbrow
Over Ton van Royen hoeft niemand zich zorgen te maken, zegt Ton van Royen. Na het floppen van de dagelijkse actualiteitenrubriek Morgen gebeurt het bij Net5 leek de voormalige AT5 reporter even in een dipje geraakt. Bij AT5 had hij nog overwegend nieuwsreportages en politieke uitzendingen gedaan en bij Net5 was hij aangenomen voor 'een dagelijkse actualiteitenrubriek met klasse'.


F I L M   V O O R A F :


Tarantino als Johnny
De leukste rol van Quentin Tarantino is waarschijnlijk zijn optreden als derde Elvis-lookalike van rechts in een aflevering van de Amerikaanse sitcom Golden Girls. Dat was in de tijd dat Tarantino nog liever acteur dan filmregisseur wilde worden en lang voordat iemand ook maar kon zeggen dat hij Quentin Tarantino vol vetkuiven en bakkebaarden op de televisie had gezien. Dat werd pas later onthuld, toen de regisseur beroemd was geworden met Reservoir Dogs en Pulp Fiction en leuke kleine rolletjes in zijn eigen films. En toen had zich inmiddels ook het misverstand vastgezet dat Tarantino net zo goed kan acteren als scenarioschrijven en regisseren.


NRC Webpagina's
5 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)