U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Forse koersdaling treft Unilever na tegenvallers
ROTTERDAM, 5 NOV. De koers van voedings- en wasmiddelenconcern Unilever is vanochtend op de Amsterdamse beurs fors gedaald na de bekendmaking van tegenvallende cijfers over het derde kwartaal. De nettowinst van Unilever is met 16 procent gedaald tot 1,86 miljard gulden op een omzet van 23,2 miljard gulden.

Kritiek op gedrag EU-topman Prodi
BRUSSEL, 5 NOV. Binnen de Europese Commissie is kritiek ontstaan op de 'presidentiële' rol die voorzitter Prodi zichzelf heeft toegedacht. Dit zou ten koste gaan van de publieke presentatie van de Commissie en van de betrekkingen met de pers, zo wordt in Brussel gezegd.

v.d. Ploeg: kunst houdt kwaliteit
DEN HAAG, 5 NOV. Kwaliteit is en blijft het primaire criterium bij het beoordelen van subsidieaanvragen van kunstenaars. Met die belofte heeft staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) gisteren zijn fel bediscussieerde kunstplannen door de Tweede Kamer gesleept.

Transavia blijft vliegen op Zestienhoven
ROTTERDAM, 5 NOV. Transavia mag voorlopig blijven vliegen op Rotterdam Airport. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de luchtvaartmaatschappij had aangespannen tegen minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat). Netelenbos heeft volgens de rechter niet de wettelijke bevoegdheid een dergelijke maatregel te nemen.

Amsterdam stuurt plan fotomuseum
AMSTERDAM, 5 NOV. De gemeente Amsterdam heeft staatssecretaris Van der Ploeg voorstellen gestuurd voor de oprichting van een Fotografie Museum Amsterdam, dat uiteindelijk in het Sweelinckconservatorium zou moeten komen.

Feyenoord eerst tegen Chelsea
GENEVE, 5 NOV. Feyenoord heeft voor de tweede ronde van de Champions League geloot tegen Lazio Roma, Chelsea en Olympique Marseille. Feyenoord begint met een uitwedstrijd tegen Chelsea. "Een prachtige loting", aldus Feyenoord-trainer Leo Beenhakker. "Lazio is voor mij de grote favoriet. Ik denk dat wij samen met Chelsea en Olympique voor de tweede plaats gaan strijden."


NRC Webpagina's
5 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)