U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Heren Zeventien
Ik had gehoopt op een misdrijf. Bijvoorbeeld: Amsterdammer wordt door onbekende, boze Ferrari-rijder uit zijn auto gesleurd en in elkaar geslagen. Maar de dader wordt niet vervolgd want iedereen kent hem en hij is een belangrijk politie- informant.


T V   V O O R A F :


Een Belgische krantenheld
"Het spijt me teergeliefde vader, maar ik kan nu geen tijd vrijmaken", zegt zoon prof.dr. Adhemar tegen zijn vader Nero in het stripalbum De Kleine Pieterman: de kleine geleerde moet een 'gesofistikeerde' raket voor de Belgische landverdediging ontwerpen. Nero, een bolbuikige kale vijftiger, is al 51 jaar een bekende en geliefde krantenstripheld in Vlaanderen. Eigenlijk is hij een antiheld. "Ik wilde geen held die alles oplost, zoals Kuifje. Ik wilde meer een held in de geest van de Marx Brothers", vertelt de 75-jarige Marc Sleen (pseudoniem voor Marc Neels) in de aan hem en zijn creatie gewijde uitzending van het programma Histories vanavond.


F I L M   V O O R A F :


Rieleks, Pleuni
Hugo Metsers en Pleuni Touw hadden het kunnen doen. Same Time, Next Year. Ze hadden er een paar jaar mee op de planken kunnen blijspelen en er daarna een succesfilm van maken. Toen ging het nog goed met de Nederlandse film. We hadden net Soldaat van Oranje gehad en Dr. Vlimmen, waarom niet ook een olijke Tot Volgend Jaar? Omzetting van het verhaal naar de Nederlandse situatie was geen probleem geweest. Hier liepen toch mensen rond als Dimitri Frenkel Frank of desnoods Gerard Soeteman? Voor hun was zo'n invuloefening een fluitje van een cent geweest.


NRC Webpagina's
25 MEI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)