U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'De dokter vertelt je niet alles'
Onkritische patiënten doen zichzelf tekort. Lynne McTaggart propageert kennis van de medische vakliteratuur.

Van der Zee schrijft boek De Jong niet
De historica Nanda van der Zee heeft de opdracht voor het schrijven van een biografie over dr. Loe de Jong teruggegeven aan uitgever SDU, omdat zij weigert haar werk vóór publicatie te laten toetsen door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Het NIOD wil Van der Zee alleen toegang geven tot de archieven als zij een verklaring ondertekent waarin staat dat zij "niets zal publiceren of openbaar maken waardoor [...] de persoonlijke levenssfeer geschonden wordt". Van der Zee moet haar studie voorleggen aan het NIOD en mag ongebruikt materiaal niet openbaar maken.

Het Internet moet Kosovaren herenigen
Het Internationale Rode Kruis heeft extra middelen ingezet om uiteengerukte families uit Kosovo weer bij elkaar te brengen: Internet en mobiele telefonie.

Millennium plaagt banken
De koersen van ABN Amro en ING zijn vanochtend met respectievelijk 3 en 2 procent gedaald. Ook technologiefondsen als ASML, producent van machines voor chipfabricage, softwarebedrijf Baan en elektronicaconcern Philips volgden koersdalingen van branchegenoten op Wall Street gisteravond.

Muziek, bier en boetes
Dat er dit jaar geen Heineken Night of the Proms wordt gehouden, staat vast. Wel is de brouwerij volgens een woordvoerder van plan 'iets vergelijkbaars' op poten te zetten, maar wat het precies wordt, wil nog niemand zeggen. De naam en de oude formule - een combinatie van popsterren en populair-klassieke muziek - moeten in elk geval verdwijnen. En of er als vanouds weer sprake zal zijn van een tv- uitzending, staat evenmin vast. Het door Heineken royaal gesponsorde evenement is uitgelopen op een door niemand verwachte kater.

Neuspeuteraar wint reclameprijs
Het reclamespotje van Nestlé Nederland over het ijsje Fruit Joy is gisteren op de driedaagse beurs Kidsworld door zevenhonderd kinderen verkozen tot beste commercial van 1999. In het spotje schrikt een neuspeuterende vader op als zijn ijslikkende zoontje op de achterbank hard 'groen' roept. Vervolgens trekt pa op door het rode licht en rijdt hij zijn auto in de prak. (ANP)

Getronics koopt belang Wang Global
Olivetti verkoopt zijn belang van 18 procent in het Amerikaanse IT- bedrijf Wang Global aan automatiseerder Getronics. Het Italiaanse telecombedrijf, net eigenaar geworden van Telecom Italia, zegt hierover een akkoord te hebben bereikt. Daarmee ziet het Amsterdamse Getronics zich gesteund in het bod van 3, 7 miljard gulden (29,95 dollar per aandeel) op Wang Global. Olivetti is de belangrijkste aandeelhouder van het Amerikaanse IT-bedrijf. Getronics maakte zijn bod begin mei wereldkundig. Als de overneming slaagt wordt het de op twee na grootste netwerkautomatiseerder in Europa en schaart het zich onder de vijf grootsten ter wereld. Vrijdag bleek al dat de Amerikaanse kartelautoriteiten geen bezwaar maken tegen de Nederlands-Amerikaanse combinatie. Getronics verwacht op 7 juni het bod op Wang Global gestand te kunnen doen. (Reuters, ANP)

Reclame Code Commissie berispt vakblad
De Reclame Code Commissie keurt de introductiecampagne van het vakblad voor telecommanagement TCM af. De campagne, waarbij 7.700 mensen op hun werk twee anonieme brieven kregen met de aanhef" Er wordt veel over u gepraat de laatste tijd" en "Er zijn weer opmerkelijke dingen over u gezegd", is volgens de commissie in strijd met het fatsoen. Een paar dagen na de anonieme mailing verschafte uitgever Ten Hagen Stam opheldering en kregen de 7.700 geadresseerden een exemplaar van het nieuwe blad toegestuurd. De commissie stelt dat de eerste twee brieven in strijd zijn met onder meer de Code Brievenbusreclame, omdat de naam en adres van de adverteerder ontbraken. (ANP)


Het tennisseizoen is weer begonnen met de French Open in Parijs. Op de site van Roland Garros zijn naast de laatste wedstrijduitslagen en portretten van de spelers ook tips van Nick Bollettieri, voormalig coach van onder meer Agassi, Becker, Courier, Seles en Kournikova, te lezen. Bollettieri geeft zijn favorieten, praat met spelers en geeft een rondleiding door Roland Garros, helaas zonder bewegende beelden. (www.rolandgarros.com)

NRC Webpagina's
25 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)