U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vier Nederlanders in Frankrijk vermoord
PARIJS, 25 MEI. Vier Nederlanders zijn vorige week om het leven gebracht in Montfort, in Zuidwest-Frankrijk. Hun lijken zijn zaterdag ontdekt, Spoor en motief van de dader(s) ontbreken. Het drama heeft zich afgespeeld in het vakantiehuis van het echtpaar Artie en Marianne van Hulst-van Dam (beiden 51) uit Oss. Mevrouw Van Hulst en haar zuster en zwager, het echtpaar Nieuwenhuis uit Vianen, was de keel doorgesneden. Zij werden in verschillende kamers teruggevonden. Artie van Hulst was doodgeschoten in een gebarricaderd kamertje.

Missie VN: situatie Kosovo is walgelijk
PODGORICA, TIRANA, 25 MEI. De situatie in Kosovo is als gevolg van de 'etnische zuiveringen' door de Serviërs "walgelijk" en "veel erger dan gevreesd". Dat zegt Sergio de Mello, leider van een speciale VN- missie die de humanitaire situatie ter plaatse heeft onderzocht. De missie kreeg van de Serviërs geen volledige bewegingsvrijheid,maar toch "voldoende bewijzen" gezien dat de Serviërs "een shockerend aantal burgers" hebben verdreven.

Lijmen Paars II maakt enige kans
DEN HAAG, 25 MEI. Informateur Tjeenk Willink ziet "enige kans van slagen" om de breuk in de paarse coalitie te lijmen. Hij begon hiertoe vanmiddag oriënterende besprekingen met de fractievoorzitters van PvdA, VVD en D66. Tjeenk Willink wil "zorgvuldig" nagaan of partijen tot herstel van de coalitie bereid zijn.

Historica schrijft geen biografie van dr. L. de Jong
ROTTERDAM, 25 MEI. De historica Nanda van der Zee heeft de opdracht voor het schrijven van een biografie van dr. L. de Jong teruggegeven. Zij weigert haar werk vóór publicatie te laten toetsen door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.

Moord bekend op prefect Corsica
PARIJS, 25 MEI. Vier Corsicaanse nationalisten hebben bekend de Corsicaanse prefect Claude Erignac in februari vorig jaar te hebben vermoord. Een vijfde verdachte is nog zoek.

Traangas bij protest Suriname
PARAMARIBO, 25 MEI. Een betoging tegen de Surinaamse president Wijdenbosch, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de economische chaos, is gisteren in Paramaribo uiteengeslagen. De mobiele eenheid en militairen beschoten de demonstranten met traangasgranaten. Wijdenbosch zei zondag tot 2001 aan te blijven.

Prins Bernhard uit ziekenhuis
DEN HAAG, 25 MEI. Prins Bernhard (87) is vanmorgen "in goede conditie" ontslagen uit het Academisch Ziekenhuis Utrecht, waar hij anderhalve week geleden werd geopereerd aan een vernauwing van de luchtpijp als gevolg van littekenweefsel. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld.

Philips vergroot belang in Origin
ROTTERDAM, 25 MEI. Philips verhoogt voor ongeveer 270 miljoen gulden zijn belang in automatiseerder Origin van 88 naar 98 procent. Verkoper van het aandelenpakket is Beagle Investments, een consortium van de Rabobank, ABN Amro en NPM Capital.

Johannes Rau Duits president
BERLIJN, 25 MEI. Johannes Rau (68) is zondag in de Rijksdag gekozen als president van Duitsland. De sociaal-democraat uit Wuppertal zal op 1 juli het ambt overnemen van Roman Herzog (CDU).

Vier fans gedood bij brand in trein
ROME, 25 MEI. Vier Italiaanse voetbalsupporters zijn gistermorgen omgekomen na brandstichting in hun trein, toen die door een tunnel bij Salerno reed.


NRC Webpagina's
25 MEI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)