U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zalm vertrekt als Rome euro krijgt
Minister Zalm (Financiën) is van plan af te treden als Nederland instemt met deelname van Italië aan de Economische en Monetaire Unie. Eind vorig jaar heeft Zalm aan premier Kok duidelijk gemaakt dat hij als voorstander van een harde euro geen enkel heil ziet in deelname van Italië aan de eerste groep EMU-landen.


E C O N O M I E :


Licht herstel voor beurzen Verre Oosten
De dertiende dag van 1998 bracht de beurs van Hongkong eindelijk de eerste koerswinst van dit jaar. De Hang Seng-index, die de afgelopen anderhalve week een kwart van zijn waarde verloor, sloot vandaag 7,4 procent hoger en maakte daarmee het verlies van gisteren bijna goed.


H O O F D A R T I K E L :


Indonesië
De Indonesische televisie voerde vorige week een oudgediende ten tonele: professor Emil Salim (67), econoom en van 1971 tot 1993 vijfmaal minister en een van de ontwerpers van Jakarta's macro-economische beleid. Hij was in 1966 een van de jonge academici die de inflatie bedwongen en zowel de begroting als de betalingsbalans in evenwicht brachten. Salim zei vorige week dat de tijd nu, net als toen, rijp is voor een 'nieuwe orde'.


S P O R T :


Twee topprestaties Wouda bij WK Zwemmen
Marcel Wouda heeft vanmorgen bij de WK zwemmen in Perth de zilveren medaille gewonnen op de 400 meter wisselslag, het nummer waarop hij vorig jaar Europees kampioen werd. Olympisch kampioen Tom Dolan uit de Verenigde Staten prolongeerde zijn titel. Onder leiding van Wouda won de Nederlandse estafetteploeg eveneens een zilveren medaille, achter Australië.


NRC Webpagina's
13 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)