U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Irak belemmert VN-inspectieteam
BAGDAD, WASHINGTON, 13 JAN.Irak heeft een nieuwe ploeg wapeninspecteurs van de Verenigde Naties die volgens Bagdad wordt overheerst door Amerikanen vanochtend verhinderd aan het werk te gaan. Daarmee lijkt een nieuwe confrontatie tussen Irak en de VN en de Verenigde Staten te beginnen.

Plan van Schiphol voor 40.000 extravluchten in 1998
DEN HAAG, 13 JAN. Schiphol heeft vandaag onverwachts een plan gepresenteerd dat het de luchthaven alsnog mogelijk zou maken dit jaar 400.000 vluchten uit te voeren, 40.000 meer dan tot dusverre was voorzien. Volgens Schiphol is dit plan uitvoerbaar zonder de wettelijk vastgelegde grenzen voor de geluidshinder te overschrijden.

Begrotingstekort Duitsland blijkt 7 miljard lager
BONN, 13 JAN. Het tekort op de federale begroting van Duitsland is vorig jaar 6,3 miljard mark (7,1 miljard gulden) lager uitgevallen dan in november was geraamd. Dat vergroot de kansen van het land zich te kwalificeren voor de Economische en Monetaire Unie. Minister van Financiën Theo Waigel maakte vandaag bekend dat het tekort uitkwam op 64,6 miljard mark (72,7 miljard gulden). Het tekort is wel fors hoger uitgevallen dan de 53,3 miljard mark in de oorspronkelijke begroting voor 1997.

Pensioen joden in Oost-Europa
BONN, 13 JAN. De Oost-Europese overlevenden van de Holocaust krijgen van Duitsland een extra pensioen van 250 mark per maand. Over de schadevergoeding voor nazi-slachtoffers is lange tijd gestreden.

Golkarpartij blijft Soeharto steunen
JAKARTA, 13 JAN. De Indonesische regerende Golkarpartij houdt vast aan haar besluit president Soeharto te kandideren voor een zevende ambtstermijn in de voor maart vastgestelde presidentsverkiezingen, ondanks ongekende druk op Soeharto zijn kandidatuur in te trekken.

Zeker 400 doden in Algerije gemeld
ALGIERS, 13 JAN. In het Algerijnse dorp Sidi Hamed zijn zondagavond bij een grootscheepse moordpartij niet 120 mensen om het leven gekomen, maar zeker 400, melden Algerijnse kranten vandaag.

Montignac daagt AH voor rechter
ROTTERDAM, 13 JAN. Artulen Nederland, uitgever van de boeken van Michel Montignac, daagt Albert Heijn voor de rechter. Artulen eist in kort geding een verbod op het gebruik van de naam Montignac door de winkelketen.

Noodlanding
MOSKOU, 13 JAN. Een helikopter met hoge Russische functionarissen, de dochter en de kleinzoon van president Jeltsin heeft vandaag, op weg naar Jeltsins vakantieadres, een noodlanding gemaakt, nadat een signaal aan boord had aangegeven dat er brand was uitgebroken. Niemand raakte gewond.

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)