U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Discjockey moet minder alternatieve muziek gaan draaien
Hilversumse discjockeys mogen op Radio 3 overdag slechts één plaat per uur zelf uitkiezen. Binnenkort dreigen ze ook 's avonds hun vrijheid te verliezen.



Op de elektronische snelweg ontbreekt het briefgeheim
Het brief- en telefoongeheim moeten ook tegen de transporteur worden beschermdDe Tweede Kamer behandelt deze week de nieuwe telecommunicatiewet. Door de komst van de elektronische snelweg liggen het brief- en telefoongeheim onder vuur.



Softwarefout legde Damrak uren stil
Een softwarefout in de computer die de beurshandel regelt was de oorzaak van de storing die de Amsterdamse effectenbeurs gisteren voor een groot deel van de dag stillegde. Door ,,met kunst en vliegwerk'' het systeem rond vier uur in de middag weer te laten functioneren kon gisteren nog een half uur worden gehandeld. Het handelsysteem is vannacht uitvoerig onderzocht.



Winstrecord Telegraaf
De Telegraaf stevent af op een nieuw winstrecord in 1997. Precieze cijfers zijn nog niet bekend, maar de uitgever van onder meer het grootste dagblad van Nederland gaat er vanuit dat de nettowinst uit het recordjaar 1995 (101,3 miljoen gulden) overtroffen is.



Vieze woorden in de ruimte
Wie op zoek gaat naar vieze woorden op het Internet, is gauw klaar. Ongetwijfeld is er in allerlei hoeken en gaten wat te vinden, maar er is maar één verzamelsite die er werkelijk toe doet, en dat is die van dr. Reinhold Aman.




De Romeinse nepvilla die de Amerikaanse oliebaron J. Paul Getty (1892-1976) in de heuvels van Malibu voor zijn kunstverzameling liet bouwen is te klein geworden. Het nieuwe Getty Center dat onlangs werd geopend biedt onderdak aan talloze culturele instellingen: instituten voor kunsthistorisch onderzoek, voor kunstonderwijs, voor restauratie van kunstwerken. Op de uitgebreide website is ook de collectie van het museum te zien.

(www.getty.edu)

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)