U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winstrecord Telegraaf

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 13 JAN. De Telegraaf stevent af op een nieuw winstrecord in 1997. Precieze cijfers zijn nog niet bekend, maar de uitgever van onder meer het grootste dagblad van Nederland gaat er vanuit dat de nettowinst uit het recordjaar 1995 (101,3 miljoen gulden) overtroffen is. Dat heeft het bedrijf gisteren tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst bekendgemaakt.

Op een vriendelijk gestemd Damrak boekte het aandeel Telegraaf vanochtend een gulden winst op 40,50 gulden. De Telegraaf kampte in 1996 nog met een forse terugval van haar resultaten. Dat had te maken met het debacle rond de sportzender Sport7 waarin de uitgeverij op de valreep een belang had genomen. Ook tegenvallende aanloopkosten in de televisiezender SBS6 en internetaanbieder Planet Internet drukten de winst. Het jaar werd afgesloten met een nettowinst van 84,6 miljoen gulden. De Telegraaf zegt dat het nieuwe record te maken heeft met een ,,zeer goed'' laatste kwartaal. Hoe de cijfers precies uitvallen ,,is mede afhankelijk van een te treffen reorganisatievoorziening ten laste van 1997 in verband met de vorming van de grafische divisie. Over het hierbij behorende sociaal plan wordt nog onderhandeld met de vakbonden.''

Eerder werd bekend dat de tv-zender SBS6, waarvan de Telegraaf 30 procent bezit, op een verlies van ruim vijf miljoen gulden zal uitkomen. Het station verwacht in 1998 uit de rode cijfers te komen.

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)