U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Holbrooke dwingt vertrek Karadzic af
De Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic, aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden, heeft vandaag al zijn publieke functies neergelegd om de weg vrij te maken voor verkiezingen in Bosnië. Dit heeft de Amerikaanse gezant Richard Holbrooke vanochtend meegedeeld.


E C O N O M I E :


Centrale bank VS sust onrust beurs
De koersen van aandelen en obligaties zijn in de VS en Europa scherp gestegen nadat de voorzitter Alan Greenspan van de Federal Reserve Board, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, in het midden liet of een verhoging van de rente snel nodig zal zijn.


H O O F D A R T I K E L :


Rampen
Doorstart, vogelaanvaring, onervarenheid bemanning, leeftijd piloot, leeftijd toestel, achterstallig onderhoud, verdachte lading, bomaanslag, rakettreffer. Alleen het weer deed niet mee als optie voor een verklaring van twee vliegrampen in een week. De mantra in de media van mogelijke oorzaken maakt duidelijk dat de mensheid heeft afgeleerd een ongeluk in een klein hoekje te zoeken. (hoofdartikel)


S P O R T :


Nederlandse equipe jaagt op medaillerecord 1928
Al durven ze hun verwachting niet hardop uit te spreken, NOC*NSF-voorzitter Wouter Huibregtsen en chef de mission André Bolhuis rekenen in Atlanta op een recordaantal medailles voor de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen.


NRC Webpagina's
19 JULI 1996


THIRD
MILLENIUM
CHALLENGE


Het enige horloge waarmee u

seconden voorloopt.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)