U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tarief specialist ziekenfonds en particulier gelijk
DEN HAAG, 19 JULI.Per 1 januari 1997 worden de tarieven van ziekenfonds- en particulier verzekerden gelijkgetrokken. De tarieven van specialisten voor medische behandelingen zullen met ongeveer 20 procent dalen voor particulier verzekerden en met 15 procent stijgen voor fondspatiënten.

Sancties tegen Birma gevraagd
STRAATSBURG, 19 JULI. Het Europese Parlement heeft gisteren opgeroepen tot economische sancties tegen het bewind in Birma. Het geeft daarmee gevolg aan een oproep van de Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi, die op een uit Birma gesmokkelde videoband bij de afgevaardigden op sancties had aangedrongen.

Drie arrestaties in Birmingham
LONDEN, 19 JULI.De Britse politie heeft deze week twee mannen en een vrouw opgepakt in Birmingham op grond van de Prevention of Terrorism Act, aldus een woordvoerder van de politie vanmorgen. Op grond van die wet worden vooral leden van het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) aangepakt. De arrestaties in Birmingham waren volgens de politie een direct gevolg van eerdere arrestaties, maandag, in Londen.

CBS: Inflatie in juni 1,8 procent
ROTTERDAM, 19 JULI. De inflatie in Nederland bedroeg in juni 1,8 procent op jaarbasis. Dit heet het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds maart van dit jaar dat de inflatie minder bedraagt dan 2 procent.

Bom in station Russische stad
MOSKOU, 19 JULI.In de wachtkamer van een station in de Russische stad Voronesj, op 350 kilometer ten zuiden van Moskou, is een krachtige bom geplaatst, maar het explosief ging slechts onvolledig af. De bom was verborgen in een tas. Het ontstekingsmechanisme ging af maar bracht de bom van 1,5 kilogram niet tot ontploffing. Eerder deze maand werd Moskou opgeschrikt door twee bomaanslagen op trolleybussen.

Straatterreur jeugd Groningen
GRONINGEN, 19 JULI. Justitie in Groningen heeft besloten criminele jongeren harder aan te pakken. Een groep van dertig 13- tot 16-jarige jongens terroriseert daar jongeren en ouderen.

Beveiliging gevangenis stokt
DEN HAAG, 19 JULI. De invoering van een nieuw beveiligingssysteem in gevangenissen is ernstig vertraagd. De automatische vergrendeling van gevangenisdeuren bij een gijzeling van personeel werkt pas in één gevangenis.

Bart Voskamp wint etappe Tour
HENDAYE, 19 JULI. De 28-jarige wielrenner Bart Voskamp heeft gisteren in Hendaye de achttiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij is de derde Nederlandse winnaar in deze Tour. De Deen Bjarne Riis behield de leiding in het algemeen klassement.

NRC Webpagina's
19 JULI 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)