U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Affaire Srebrenica

Nieuws

Chronologische reconstructie

Commissie Bakker

Achtergrond

Opinie

Links

Links

Srebrenica rapport (527 Kb)
Bron: Verenigde Naties

Rapport Omtrent Srebrenica
Rapport over de verzameling en verwerking van informatie door de defensie-organisatie over gebeurtenissen rond de val van de enclave Srebrenica door de commissie-Van Kemenade.

Ministerie van Defensie
Website van het Ministerie van Defensie, met daarop het laatste nieuws en informatie over Nederlandse deelname aan vredesacties in Joegoslavië

Vredesoperaties van Verenigde Naties
Onderdeel van de site van de Verenigde Naties met de doelstellingen van verschillende vredesoperaties.

Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie
Site van het NIOD (voorheen RIOD). Dit instituut heeft van de regering opdracht gekregen onderzoek te verrichten naar de omstandigheden vr, tijdens en na de val van Srebrenica op 11 juli 1995. Voor dit project zijn de volgende onderzoekers aangetrokken: prof. dr. A.E. Kersten, drs. P.C.M. Koedijk, drs T. Frankfort en dr. D.C.L. Schoonoord.

Rotatieboek Srebrenica
Artikelen en foto's gemaakt door mensen van rotatie T15, die van 7 maart tot 15 augustus 1995 in het voormalig Joegoslavië verbleven. ,,De vele belevenissen, beschouwingen, kritieken en verhalen zullen u meenemen naar de belevingswereld van de VN soldaat in Bosni. Voor buitenstaanders geeft het hopelijk een goed beeld van hoe het er was en niet zoals de media het voorstelt. Voor de mensen van T15 zal het boek altijd en belangrijke geheugensteun blijven voor de vele belevenissen uit deze bijzondere periode van hun leven", aldus de makers.

NRC Webpagina's
22 december 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad