NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Bijlmer-enquête

Actueel

Rapport enquete-commissie

Lading

Ondervraging politici

Gezondheid bewoners en bergers

Getuigen

Relatie Israel

El Al

Betekenis parlementaire enquête

Artikelen op datum

Profiel over de Bijlmerramp
(21 jan. 1999)

El Al

Heeft de afwikkeling van de ramp iets te maken heeft met de positie van El Al op Schiphol? En waarom kwam El Al niet vrijwillig over de brug met de ontbrekende vrachtbrieven?


Foto Paul van Weel
Twee veiligheidsmedewerkers van El Al bekijken de schade nadat een El Al toestel op Schiphol van de landingsbaan glijdt

El Al
(22 april 1999)
Had El Al de volledige vrachtdocumentatie al kort na de ramp in handen?

El Al-manager Chervin getuigt: Medewerkers El Al waren op rampplek
(20 februari 1999)
El Al-manager I. Chervin, die gisteren als eerste Israelier door de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer werd gehoord, heeft een verklaring afgelegd die in tegenspraak is met die van twee Nederlanders.

El Al geeft opheldering over lading Boeing
(18 februari 1999)
De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al heeft gisteren tot haar eigen ,,verbijstering'' na 6,5 jaar opheldering gekregen over de niet gedocumenteerde 20.000 kilo vracht aan boord van het op 4 oktober 1992 verongelukte vrachtvliegtuig. Volgens de maatschappij gaat het om ongevaarlijke goederen.

Douane vindt rakethulzen in El Al-toestel
(12 februari 1999)
De douane op Schiphol heeft gisteren twee rakethulzen, zonder explosieve lading, gevonden in een vliegtuig van El Al. Ze zijn in beslag genomen, omdat het bedrijf niet beschikte over de vereiste vergunning.

`Geen aparte status El Al'
(11 februari 1999)
El Al doet er alles aan haar imago op te poetsen na de Bijlmerramp. Volgens manager Benelux Asherov en woordvoerder Klieman verleent de maatschappij alle medewerking bij het onderzoek.

Onderzoek naar speciale positie El Al
(10 februari 1999)
De ministeries van Defensie en Justitie onderzoeken of de Israelische luchtvaartmaatschappij El Al een speciale positie heeft op Nederlandse vliegvelden en, zo ja, op welke vroegere afspraken zo'n positie dan berust.

El Al spreekt met enquêtecommissie
(9 februari 1999)
De voormalige cargomanager van El Al in Nederland Chevrin zal op 19 februari getuigen voor de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmer. Hierover zijn de Israelische luchtvaartmaaschappij en de commissie het dezer dagen eens geworden. Ook is bekend geworden dat een hoge luchtvaartfunctionaris uit Tel Aviv achtergrondgesprekken voert met de commissie. Dit heeft een woordvoerder van El Al vanmorgen bevestigd.

Twist over `incident' El Al
(9 februari 1999)
El Al en de luchtverkeersleiding twisten over de toedracht van het doorglijden van een vrachttoestel op Schiphol.

Vrachtvliegtuig van El Al glijdt door op Schiphol
(8 februari 1999)
Een vrachtvliegtuig van El Al is vanmorgen rond negen uur te ver doorgegleden op de Zwanenburgbaan op Schiphol. Op het moment van het ongeluk sneeuwde het hevig op Schiphol en was de conditie van de baan slecht.

Onderhoud door El Al ‘gebrekkig '
(4 februari 1999)
Het El Al-vrachtvliegtuig dat neerstortte op de Bijlmer vertoonde onderhoudsgebreken. Met de verklaringen van de technicus is jarenlang niets gedaan.

NRC Webpagina's
22 april 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad