U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Ingetogen hulpactie voor Volendam'
Gisteravond zond een commerciële omroep voor het eerst in haar eentje een tv-hulpactie uit. Hoogleraar filantropie Theo Schuyt vond 'Hart voor Volendam' van SBS6 mooi ingetogen van opzet.

Miljoenen voor Volendammers
De SBS-televisieactie Hart voor Volendam heeft volgens een woordvoerster van de omroep "enkele miljoenen" opgeleverd. De uitzending van gisteravond trok bijna een miljoen kijkers. "Indrukwekkend en respectvol".

Websupermarkt is zoete droom
Botsende winkelwagens, zware tassen en rijen voor de kassa; boodschappen doen is niet altijd een feest. Bestellen via internet lijkt een uitkomst. Maar mag dat ook wat kosten?

Docomo stelt UMTS vier maanden uit
Het Japanse mobiele-telecombedrijf NTT Docomo heeft de commerciële invoering van de derde generatie mobiele telefonie (UMTS) met vier maanden uitgesteld. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd.

Pappen en nathouden bij Newconomy
Na een hectische machtsstrijd binnen Newconomy krijgt oprichter Maurice de Hond ruim een jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Voor de verdere toekomst resteren vooral vraagtekens.

Geding om 'snel' internet
Het begrip 'internetsnelheid' was vandaag inzet van een kort geding dat vijf klanten van aanbieder Wanadoo/ Casema hebben aangespannen bij de rechtbank in Den Haag.

Winst Wegener op peil door TMF
Uitgever Wegener verwacht de resultaten uit de gewone bedrijfsvoering dit jaar op peil te kunnen houden. Een eenmalige bate uit de verkoop van muziekzender TMF aan concurrent MTV bezorgt het concern een sterke stijging van de nettowinst.

Van Heijningen jr.
Een boerenknul van een jaar of twintig, type bierdrinker, reed op een brommer door Dommelen en richtte daar een ravage aan: een heel terras ondersteboven, alles en iedereen aan gruzelementen. Het was hyperrealistisch gefilmd, zoals in die programma's vol gillende sirenes waarvan de commerciële zenders er wekelijks een paar uitzenden. Het joch werd achtervolgd door twee plaatselijke agenten. Hij reed het dorp uit en belandde in een graanveld. En opeens ging de achtervolging heel voorzichtig - een graanveld nietwaar, daar komt Dommelsch bier vandaan.

Ericsson en Sony in joint venture
Het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony bundelen hun mobiele telefonie-activiteiten in een gezamenlijke onderneming. De twee bedrijven, die al langer in gesprek waren, zouden later op de dag bijzonderheden geven. (ANP)

Verlies Telekom
Deutsche Telekom heeft in het eerste kwartaal een verlies geboekt van netto 400 miljoen euro (880 miljoen gulden) tegenover een nettowinst van 21 miljoen euro een jaar eerder. De omzet groeide met 16 procent tot ongeveer 11 miljard euro. (DPA)


Het gebrek aan een eigen Amerikaanse historie en de daaraan verbonden mythen en sagen leidde tot de creatie van talloze zogeheten urban legends. Naast beschrijvingen van de beroemdste maffialeden, besteedt Carpenoctem.tv ruim aandacht aan deze verhalen. 'Wetenschappelijke' argumenten moeten bewijzen dat de maanlanding in 1969 niet echt is, maar opgenomen in een tv-studio. En wie vermoordde John F. Kennedy?
(www.carpenoctem.tv)

NRC Webpagina's
24 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad