U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

China geïrriteerd door besluit Bush
President Bush is bereid Taiwan het meest forse pakket defensiematerieel sinds negen jaar te leveren. Het omvat onder meer onderzeeërs, anti-onderzeebootvliegtuigen en torpedobootjagers, maar niet de meest geavanceerde met Aegis-radar.

Lager opgeleiden nog steeds ongezond
Laagopgeleide mensen leven in Nederland gemiddeld twaalf jaar korter in goede gezondheid dan mensen met veel opleiding. Dat verschil moet in 2020 negen jaar zijn. Dat lijkt een kleine afname, maar om dat te bereiken is een grote inzet van politiek en overheid nodig.

Aanval Melkert op Van Aartsen
PvdA-leider Melkert meent dat Nederland op Europees niveau in Brussel "beneden zijn stand acteert en gerepresenteerd wordt". In een onverwachte aanval op het door de VVD'er Van Aartsen geleide ministerie van Buitenlandse Zaken zei Melkert dat dit ministerie niet langer voldoet als coördinerende instantie voor Europees beleid.

Koningin zegt bezoek af
Koningin Beatrix ziet af van haar bezoek aan Meppel en Hoogeveen op Koninginnedag. Zij nam die beslissing gisteren op advies van veterinaire experts van het ministerie van Landbouw. Het risico dat bezoekers het mond- en klauwzeervirus verspreiden, is volgens hen te groot. Volgend jaar gaat de koningin wel naar Meppel en Hoogeveen.

Ik weiger het huis van mijn vader op te eten
Nederland moet niet zo moeilijk doen over het huizenbezit van Marokkanen met een uitkering, vinden Marokkanen hier.

EU roept op tot overleg Servië en Montenegro
De Europese Unie wil dat Montenegro met Servië onderhandelt over een nieuwe positie binnen de Joegoslavische Federatie. De EU is tegen een eenzijdige verklaring van onafhankelijkheid door Montenegro. Dat staat in een verklaring van het Zweedse voorzitterschap van de EU naar aanleiding van de Montenegrijnse verkiezingen van afgelopen zondag.

Ruimen ingeënte koeien opgeschort
Het ruimen van ingeënte koeien in Kootwijkerbroek en in de driehoek Apeldoorn-Deventer-Zwolle is vanmorgen op last van de Centrale Raad van Beroep voor het Bedrijfsleven opgeschort. Gewacht moet worden op het resultaat van juridische procedures over de noodzaak van de ruimingen.

Collectieven NS reageren verdeeld
De personeelscollectieven bij de Nederlandse Spoorwegen reageren verdeeld op het akkoord van de vakbonden FNV, VVMC en CNV met de NS- directie. Collectieven in onder andere Arnhem, Zutphen, Amsterdam en Utrecht beraden zich op acties, maar zeggen waarschijnlijk niet te gaan staken.

Van Nistelrooij naar ManUnited
Ruud van Nistelrooij heeft gisteren een contract voor vijf jaar getekend bij Manchester United. De 24-jarige aanvaller van PSV zal met ingang van 1 juli voor de Engelse kampioen uitkomen. Met de overgang is een bedrag van circa 67 miljoen gulden gemoeid.

Bonden boos om salaris top ABN
De vakbonden zijn verontwaardigd over de forse stijging van de beloning van de top van ABN Amro, zeker in het licht van de reorganisatie bij de bank. Uit het jaarverslag van ABN Amro blijkt dat de raad van bestuur over 2000 vijftig procent meer aan loon en tantièmes heeft ontvangen.

Daamen naar stadsschouwburg
Melle Daamen, directeur van de Mondriaanstichting, wordt vrijwel zeker de nieuwe directeur van de stadsschouwburg in Amsterdam. De benoeming moet in juni door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Enkele buien
Morgen af en toe zon, maar vooral in de middag en avond ook enkele buien, mogelijk met onweer. Matige zuidelijke wind. Middagtemperatuur rond 14 graden. Vooruitzichten voor donderdag t/m zondag: weinig verandering. Middagtemperatuur 12 tot 15 graden.


NRC Webpagina's
24 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad