U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Gevaar op de weg' maakt ongeluk
Een 21-jarige man uit Wassenaar heeft gisteren een ongeluk veroorzaakt tijdens opnamen voor het tv-programma Gevaar op de Weg van RTL4. De man werd met in zijn auto geplaatste camera's gevolgd toen hij in het Ammonslaantje in zijn woonplaats op een tegenligger botste.

Politieke crisis India na corruptie
In India is grote beroering ontstaan over een in scène gezet corruptieschandaal waarbij hoge ambtenaren van het ministerie van Defensie, de top van het leger en regeringspolitici betrokken zijn.

Tarun Tejpal plaatst een politieke bom
Tarun Tejpal, de man die eerder de Indiase cricketwereld op stelten zette, heeft opnieuw toegeslagen.

Vertraging in VS raakt omzet VNU
Uitgever VNU, eigenaar van de Gouden Gids, Intermediair en Libelle, heeft in de Verenigde Staten last van de tegenvallende economische groei. Het gaat daarbij om een kwart van de omzet.

Ontslagen bij Motorola, tegenvaller voor Siemens
Aan de tegenvallers in de technologiesector lijkt geen einde te komen. De Amerikaanse technologiegigant Motorola schrapt opnieuw zevenduizend banen. Het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft nog geen dag nadat het zijn feestelijk entree op Wall Street maakte een winstwaarschuwing afgegeven.

Digitaal uit de ruimte
De satelliet blijft de digitale televisiewereld domineren. Van alle nieuwe digitale televisiekijkers wereldwijd kijkt 65 procent via de schotel. Dit blijkt uit een onderzoek over het jaar 2000 van het bureau Strategy Analytics. Slechts 31 procent kijkt via de kabel. Ten opzichte van 1999 betekent dit een daling voor de kabelsector.

CMGI verliest miljarden
Het Amerikaanse CMGI, met het Japanse Softbank de grootste investeerder in internetbedrijven, heeft een miljardenverlies geleden op zijn deelnemingen. Op vele bedrijven, waaronder Altavista en uBid, moest fors worden afgeschreven door de malaise op de beurs. In het eind januari afgesloten tweede kwartaal kwam het nettoverlies op papier uit op bijna 2,6 miljard dollar (6,3 miljard gulden), na een min van 187,8 een jaar eerder, zo heeft CMGI gisteren bekendgemaakt. De omzet van CMGI steeg het afgelopen kwartaal wel, van 158,5 naar 342,7 miljoen dollar. (ANP)

C&W ontslaat 4.000 mensen
Telecombedrijf Cable & Wireless ontslaat wereldwijd 4.000 man waarvan 2.000 in het Verenigd Koninkrijk. De aandelen zakten na dat bericht gisteren met twintig procent. C&W, dat zich concentreert op zakelijk dataverkeer, gold als een van de gezondste telecombedrijven en leek vrij immuun voor de tech-malaise. Noodlijdende concurrenten doen de prijs van dataverkeer zakken, waardoor de winst van C&W in de VS en Japan sterk terugliep. "Agressieve kostenreductie" is nodig, aldus C&W- chef Graham Wallace.


Voor wie door de huidige voedselschandalen geen vlees meer wil eten, maar ook niet weet hoe snel, makkelijk en lekker vegetarisch koken kan zijn, heeft de uitgebreide website Vegatopia een helpdesk voor beginnende vegetariërs opengesteld. Vragen van beginners worden door ervaren vegetariërs deskundig beantwoord. Tevens bevat de site meer dan 700 recepten, variërend van pasta met groentesauzen tot tofu- en quorngerechten.
(www.vegatopia.com)

NRC Webpagina's
14 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad