U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Frans vee over het hele land verspreid
Frans vee blijkt over heel Nederland te zijn verspreid. De betrokken bedrijven worden snel geruimd. Vele landen staken de invoer van Europees vee en vlees na de uitbraak van mond- en klauwzeer in Frankrijk.

Hulp zelfdoding vervolgd
Een psychologe van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) moet strafrechtelijk worden vervolgd voor het verlenen van hulp bij zelfdoding van een 43-jarige vrouw met psychische problemen. Dit heeft het gerechtshof van Den Bosch bevolen.

Bush: reductie CO2 niet verplicht
De Amerikaanse president George Bush zal energiebedrijven niet dwingen de uitstoot van kooldioxide te verminderen. Volgens de president zou zo'n gedwongen reductie te veel geld kosten, omdat energiebedrijven massaal zouden overstappen van kolen- naar gasgestookte centrales.

Registratiekamer: kilometerheffing haaks op privacy
In een ongevraagd advies waarschuwt de Registratiekamer minister Netelenbos dat haar plan voor filebestrijding door middel van kilometerheffing "een onevenredige inbreuk op de privacy van weggebruikers" kan betekenen.

Groenink getuige in fraudezaak
ABN Amrotopman R. Groenink moet op last van de rechtbank getuigen in de fraudezaak bij het diamantfiliaal van de bank in de Amsterdamse Sarphatistraat.

Twaalf jaar geëist tegen infiltrant
Tegen de man die jarenlang als criminele infiltrant werkte voor het IRT-politieteam, Kris J., is een gevangenisstraf geëist van twaalf jaar en een miljoen gulden boete. De verdachte is volgens justitie leider van een groot drugskartel.

Museveni blijft aan in Oeganda
Yoweri Museveni is herkozen als president van Oeganda. Hij heeft maandag 69,3 procent van de stemmen behaald, zo heeft de nationale kiescommissie vandaag bekendgemaakt.

Lagere groei VS last voor VNU
Uitgever VNU, eigenaar van de Gouden Gids, Intermediair en de Libelle, heeft te kampen met de gevolgen van de tegenvallende economische groei in de Verenigde Staten.

Crum eist van KNVB eerherstel
Korfbalcoach Ben Crum vecht het ontslag aan dat hij als docent van de KNVB kreeg nadat hij de handelwijze van toenmalig Vitesse-voorzitter Aalbers had bekritiseerd. Hij voert al een jaar een juridische strijd tegen de voetbalbond.

Veel bewolking
Morgen veel bewolking en vooral in het zuiden af en toe (mot)regen. Maximumtemperaturen 8 tot 11 graden. Zwakke tot matige zuidelijke wind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met dinsdag: Aanhoudend wisselvallig en vrij zacht met maximumtemperaturen rond 11 graden.


NRC Webpagina's
14 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad