U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hogescholen uit digitaal project
De Hogeschool van Rotterdam, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool voor Economische Studies Rotterdam hebben zich teruggetrokken uit het project van de Digitale Universiteit. De verplichte jaarlijkse bijdrage van een miljoen gulden per hogeschool zou voor de instellingen te hoog zijn.

Besturingssysteem raketten VS gestolen
Amerikaanse marineautoriteiten onderzoeken hoe het mogelijk is dat computerkrakers online hebben ingebroken in de computer van een onderzoeksinstelling van de marine in Washington en daar de broncodes van een raketgeleidingssysteem hebben ontvreemd. Dat heeft een woordvoerder van de marine gisteren verklaard.

In Palika Bazaar is piraterij een recht
Het ondergrondse winkelcentrum 'Palika Bazaar' in het hart van New Delhi was ooit duur en luxueus. Het had een eigen parkeergarage, er waren deftige restaurants, trendy boetieks en sjieke juweliers. Maar nadat er een keer een bom ontploft was, bleven de rijke inwoners van Delhi massaal weg. Veel zaken gingen failliet en de wandelpaden veranderden in duistere spelonken.

Faxen via internet kan niet meer bij Philips
Door een faillissement van internetprovider Fax2Net beëindigt Philips de internetfaciliteit van haar faxen.

Fout op site fiscus
De belastingbetaler die op de website van de fiscus op zoek gaat naar de nieuwe belastingtarieven, krijgt verkeerde informatie voorgeschoteld. Nederland schakelde per 1 janu ari over op een nieuw belastingstel sel. De nieuwe tarieven voor de in komstenbelasting werden pas op het laatste moment, in december, vastgesteld.

Geld terug bij Newconomy
De drie commissarissen van Newconomy die uit het personeelsfonds samen bijna 700.000 gulden hebben gehaald om aandelen te kopen, hebben dat bedrag inmiddels terugbetaald. Dat meldde gisteren Newconomy. Volgens de geschorste bestuursvoorzitter Maurice de Hond, die persoonlijk garant staat voor de leningen uit het personeelsfonds, hebben de commissarissen dat deze week gedaan. "Vorige week hadden ze nog niets terugbetaald", aldus de gewezen bestuursvoorzitter. (ANP)

Lucent sluit vestiging Gouda
De Amerikaanse producent van telecomapparatuur Lucent sluit, net een jaar na aankoop, definitief zijn vestiging in Gouda. 43 werknemers en 16 gedetacheerden moeten het bedrijf verlaten. Dat heeft FNV Bondgenoten gisteren gezegd. De vakbond is zwaar teleurgesteld. Onderhandelingen met twee potentiële kopers liepen op niets uit. De sluiting is onderdeel van een reorganisatie die het bedrijf wereldwijd uitvoert. Lucent kocht het bedrijf, toen nog DeltaKabel geheten, in maart vorig jaar. De vakbond zet nu in op een goed sociaal plan en begeleiding naar ander werk voor de betrokken werknemers. Lucent wil de poort half juli sluiten. (ANP)


Wat is de volgorde van de Amsterdamse grachten ook al weer? Prinsen Kopen Heren Schoenen, dus Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel. En in welke volgorde moeten rekenkundige bewerkingen worden uitgevoerd? Mijnheer Van Dale Wacht Op Antwoord: Machtsverheffen, Vermenigvuldigen, Delen, Worteltrekken, Optellen, Aftrekken. Deze ezelsbruggetjes en andere zijn te vinden op een ezelsbruggetjes-site. Helaas bevat de site pas relatief weinig van deze handigheden en wordt ook niet uitgelegd waarom een ezelsbruggetje zo heet.

(www.ezelsbrug.nl)

NRC Webpagina's
3 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad