U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hogescholen uit digitaal project

Door onze redactie onderwijs
ROTTERDAM, 3 MAART. De Hogeschool van Rotterdam, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool voor Economische Studies Rotterdam hebben zich teruggetrokken uit het project van de Digitale Universiteit. De verplichte jaarlijkse bijdrage van een miljoen gulden per hogeschool zou voor de instellingen te hoog zijn.

Bovendien zouden er bij de drie hogescholen "zorgen" zijn over de "inpassing in de organisatie" van het project, vertelde projectleider F. Mulder tegen het Algemeen Nederlands Persbureau. Met de Digitale Universiteit is de komende vier jaar ruim 120 miljoen gulden gemoeid. De hogescholen blijken zich te hebben teruggetrokken vóór de presentatie van het ondernemingsplan, afgelopen donderdag.

Eerder spraken acht hogescholen, de Open Universiteit, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Universiteit Twente af gezamenlijk de Digitale Universiteit te ontwikkelen. De instellingen moesten hun krachten bundelen om een toonaangevend centrum voor digitaal hoger onderwijs te worden.

Iedere hogeschool zou jaarlijks een miljoen gulden moeten bijdragen. De universiteiten zouden elk drie miljoen betalen. De rest, ongeveer zeventig miljoen gulden per jaar, zou de overheid moeten bijdragen, zo staat in het ondernemingsplan.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Open Universiteit bij een reorganisatie omgevormd moest worden tot een 'digitale' universiteit.

Op advies van organisatie-adviesbureau PriceWaterhouseCoopers heeft minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) echter besloten de Open Universiteit en andere universiteiten en hogescholen te laten samenwerken in een consortium.

NRC Webpagina's
3 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad