U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Faxen via internet kan niet meer bij Philips

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 3 MAART. Door een faillissement van internetprovider Fax2Net beëindigt Philips de internetfaciliteit van haar faxen.

Bezitters van de 'Magic2Vox' hebben via provider Fax2Net (eigendom van Sharemedia in de VS) een laatste fax ontvangen, waarin Philips aanraadt 'uw e-mail partners zo snel mogelijk te informeren dat uw e-mailaccount niet langer geldig is'. Tevens ontvangen de bezitters van het toestel, dat vanaf april 2000 voor 699 gulden werd verkocht, instructie hoe de 'fax-via-internet functie' uit te schakelen.

Internetfaxen (fax met scanner en toetsenbord) maken het mogelijk om zonder pc e-mail te sturen en te ontvangen. Dat gebeurt via een speciale internetprovider, die faxen omzet in e-mail en omgekeerd.

De fax van Philips kon bovendien door middel van een via een toetsenbord ingetikt internetadres webpagina's per fax leveren.

Het toestel is vooral geschikt voor mensen, die geen pc willen maar wel willen e-mailen en voor plaatsen waar geen pc kan staan (directieketen, vakantiewoningen e.d.).

Faxen via internet is goedkoper, omdat het tegen lokaal tarief gaat. Philips zegt dat er een beperkt gebruik werd gemaakt van de internetfunctie en dat daarom geen nieuwe provider aan het gebruik van de fax wordt gekoppeld. KPN Telecom verkoopt ook een internetfax. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de diensten van provider Planet Internet voor het omzetten van fax naar e-mail. Voor KPN gaat het om een 'interressante markt'.

NRC Webpagina's
3 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad