U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Financiën wenste rust bij beurszaak
Het ministerie van Financiën heeft het openbaar ministerie geadviseerd uiterst terughoudend te zijn bij de publiciteit rond de beursfraudezaak. Dat gebeurde kort voordat het OM bekendheid gaf aan de zaak, die als Operatie Clickfonds bekend is geworden. Dit blijkt uit interne documenten waarover deze krant via de Wet openbaarheid van bestuur de beschikking heeft gekregen.

Pronk wil strenger regime opslag lpg
Minister Pronk (Milieu) bereidt vergaande maatregelen voor om de risico's van opslagplaatsen voor explosief of brandbaar materiaal, zoals lpg-tanks, fors te reduceren. Dit blijkt uit een vertrouwelijke brief die op 2 februari naar de ministerraad is gestuurd tijdens de behandeling van het zogeheten vuurwerkbesluit. Hierin schrijft de minister: "Ik ben voornemens ook voor andere risicobronnen een effectgerichte benadering te kiezen."

'Ik vond het geen euthanasie'
Een huisarts is veroordeeld als moordenaar omdat hij euthanasieregels overtrad. Maar dat wás het niet, zegt hij. Gesprek met W. van Oijen. 'Ik loop niet weg van een stervende'.

Kamerleden ontsteld: Justitie leeft regels voor DNA niet na
Het Nederlands Forensisch Instituut van het ministerie van Justitie onderzoekt onrechtmatig verkregen DNA-bewijsmateriaal, met medeweten van justitie en politie.

Vernietiging van boeddha's wekt wereldwijd protest
Internationaal is met grote verontwaardiging gereageerd op de vernieling van eeuwenoude boeddhabeelden in Afghanistan. Vooral de voorgenomen sloop van twee beroemde beelden in de provincie Bamiyan wekt afschuw. Het bewind van de ultraconservatieve Talibaan heeft springstoffen aangebracht rond de beelden.

Wintersporters dupe busstaking
Enkele honderden wintersporters zijn gisteravond de dupe geweest van een CAO-conflict in de touringcarbranche. De reizigers waren in Boxmeer gestrand als gevolg van een staking van touringcarchauffeurs.

Verstekelingen onder Eurostar
De politie heeft gisteren op het Londense station Waterloo negen verstekelingen aangetroffen die zich onder de hogesnelheidstrein Eurostar uit Parijs hadden verstopt. Ze zouden uit Roemenië komen.

Kohl koopt strafvervolging af
De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl mag strafvervolging voor zijn aandeel in de zwart-geldaffaire in zijn partij, de CDU, afkopen met een boete van 300.000 mark. Dit heeft de rechtbank in Bonn gisteren bepaald.

Nieuw kabinet Israël vrijwel rond
De aanstaande premier van Israël, Likudleider Sharon, heeft zijn kabinet van nationale eenheid vrijwel rond. Gisteren schoof de Arbeidspartij oud-generaal Ben-Elezier naar voren voor de post Defensie.

Schaatsrecord Claudia Pechstein
De Duitse schaatsster Claudia Pechstein heeft gisteren in Calgary een wereldrecord op de 3 kilometer gereden. Zij doorbrak als eerste vrouw de grens van 4 minuten: 3.59,27.

Nog even winters
Vanmiddag opklaringen, maar vooral in het zuidoosten kans op een winterse bui. Zondag mogelijk sneeuw in het zuidoosten, elders waarschijnlijk droog. Matige noordoostenwind. Middagtemperatuur 3 graden. Maandag t/m donderdag: zachter weer met zonnige perioden.


NRC Webpagina's
3 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad