U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
De ramp als mazzel
Voor televisiemakers zijn de rampen in Volendam en Enschede grote meevallers. Ze zijn met overweldigend succes geprolongeerd, elke avond in de herhaling. De spectaculaire vuurwerkontploffing, de ambulances rond café De Hemel en daarna mensen die erbij waren in huiskamers, kerken, bij de plek des onheils, in de studio, op het voetbalveld.


T V   V O O R A F :


De kont van een wielerkoningin
Het is juli 1989, in Les Orres. Op de rustdag van de Tour de France voor vrouwen zit een groepje Nederlandse deelneemsters op een zonnig terrasje in het Franse bergdorp. Bondscoach Piet Hoekstra is aangeschoven, evenals enkele familieleden van de vaderlandse rijdsters. Giechelend verhaalt het gezelschap over van alles en nog wat, maar het snijdt ook een serieuze zaak aan: de voeding. "Sommigen van jullie eten verkeerd", merkt Hoekstra op. " Sommigen van jullie zijn echt te zwaar".


F I L M   V O O R A F :


Romantische briefwisseling
Stel je bent een jonge, aankomende schrijfster in het naoorlogse New York. Je hebt genoeg aan je boeken en je comfortabele appartement, maar niet genoeg geld om alle eerste drukken te kopen om het bibliofiele Rupsje Nooitgenoeg dat aan je borst knaagt tevreden te stellen. Dan lees je een advertentie van een Engelse boekhandel in de krant, die desgevraagd ook tweedehands boeken per post verstuurd.


NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad