U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Meeste vuurwerk Enschede te zwaar
Negentig procent van het vuurwerk dat bij vuurwerkfabriek S.E. Fireworks lag, was zwaarder dan volgens de vergunning was toegestaan. Dit concludeert de commissie-Oosting in haar vandaag gepresenteerde eindrapport.

Weer treinongeluk in Engeland
Bij een treinongeluk in het Engelse graafschap Yorkshire zijn vanochtend vroeg zeker dertien mensen om het leven gekomen. Er vielen tientallen gewonden, van wie er zeker dertig ernstig aan toe zijn.

Steun voor getroffen Britse boeren
De Britse premier, Tony Blair, heeft gisteren een noodpakket van 167 miljoen pond (615 miljoen gulden) bekendgemaakt om boeren te helpen die zijn getroffen door de escalerende mond- en klauwzeercrisis.

Bush belooft sociaal beleid én minder belasting
De Verenigde Staten kunnen én hun sociale programma's versterken én de nationale schuld goeddeels aflossen én de belastingen verlagen. Aldus president Bush gisteravond tot het Amerikaanse volk. In zijn State of the Union voor het Congres bezwoer de nieuwe president dat het begrotingsoverschot de komende tien jaar groot genoeg zal zijn.

'Geld voor kortere wachtlijsten'
Veel ziekenhuizen weigeren meer patiënten te behandelen zolang ze geen extra geld hebben ontvangen voor het verkorten van de wachttijden. Bovendien willen de ziekenhuizen en de medisch specialisten pas aan de slag als ze voor die behandelingen een hoger (vaak het dubbele) tarief in rekening mogen brengen.

Cast eist geld na stopzetten film
Medewerkers van de stopgezette film Ocean Warrior eisen geld van de financier. Ze hebben juridische procedures in gang gezet om uitstaande rekeningen betaald te krijgen. De kans is gering dat de productie ooit nog van de grond komt.

Rente Japan zakt tot kwart procent
De Japanse centrale bank heeft vandaag de discontorente verlaagd tot 0,25 procent, de tweede verlaging in een maand. Als reden geeft de bank vertraging van het economisch herstel.

Fabriek Philips in Oost-Duitsland
Elektronicafabrikant Philips wil een chipfabriek in het Oost-Duitse Erfurt bouwen. Het zou de eerste keer zijn dat het bedrijf een dergelijke investering in Oost-Duitsland doet.

Formule I staat op het spel
De autofabrikanten DaimlerChrysler, BMW, Fiat, Renault en Ford hebben gedreigd buiten de Formule I een eigen racecompetitie te beginnen als de races in handen vallen van de Duitse tv-magnaat Leo Kirch.

China/VN
China heeft vandaag een belangrijk internationaal verdrag voor de bescherming van economische, sociale en culturele rechten bekrachtigd.

Winterse neerslag
Vannacht kans op wat (natte) sneeuw. Morgen in het westen regen, in het binnenland natte sneeuwbuien. Maxima 2 tot 4 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: wisselvallig met af en toe winterse neerslag. Vanaf zondag minder koud.


NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad