U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Internet als prikbord voor extremisten
Extremistische groepen, inclusief die van de Arabische miljardair Osama bin Laden, gebruiken meer en meer het internet om geheime boodschappen door te geven - zoals de spionnen uit de Koude Oorlog de kleine annonces in de kranten hadden om hun berichten bij hun collega's te bezorgen.

Emotionele De Hond verdedigt zijn positie
In een emotionele monoloog van bijna een uur heeft geschorst bestuursvoorzitter Maurice de Hond van Newconomy vanmorgen zijn positie verdedigd. De Hond eiste dat de huidige raad van commissarissen direct plaats maakt voor een commissie van wijze mannen en dat zijn schorsing direct wordt opgeheven.

Betaal wat je ziet
Canal+ geeft sinds eind december in Amsterdam haar twee tv-zenders digitaal door. Na langdurige procedures met kabelaar UPC is begonnen met de vervangingsoperatie voor de circa 18.000 (nu nog analoge) abonnees. Canal+ zegt kabeldistributie belangrijk te vinden omdat zo'n 90 procent van de Nederlandse huishoudens zo bereikbaar is.

VNU verlengt bod
VNU verlengt het bod op de Amerikaanse marktonderzoeker ACNielsen tot woensdag 14 februari. Het vorige bod liep af op 6 februari. Toen was ongeveer 93 procent van de aandelen aangeboden aan het Nederlandse uitgeversconcern. Reden voor de verlenging is dat de Europese Commissie nog goedkeuring moet verlenen. VNU deed in december vorig jaar een openbaar bod van 2,3 miljard dollar (5,6 miljard gulden).


Een Amerikaan eet gemiddeld veertig ogen, uiers en lippen van koeien per jaar, verwerkt in hot dogs. Meer 'onzinnige wetenswaardigheden', maar ook veel serieuze informatie over levensmiddelen biedt Voedsel.net. De site wordt gemaakt door de vakgroepen Levensmiddelentechnologie en Voeding & Gezondheid van de Universiteit Wageningen. Thema's zijn onder meer allergieën, cholesterol, E-nummers en andere additieven.
(www.voedsel.net)

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad