U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Emotionele De Hond verdedigt zijn positie

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 7 FEBR. In een emotionele monoloog van bijna een uur heeft geschorst bestuursvoorzitter Maurice de Hond van Newconomy vanmorgen zijn positie verdedigd. De Hond eiste dat de huidige raad van commissarissen direct plaats maakt voor een commissie van wijze mannen en dat zijn schorsing direct wordt opgeheven. Hij dreigde met juridische stappen als niet op korte termijn een aandeelhoudersvergadering wordt belegd.

De Hond hield zijn betoog met opgeheven vinger en boog bij elke klemtoon diep over zijn geprepareerde tekst. Duidelijk werd dat de commissarissen en de geschorste bestuursvoorzitter elkaar op cruciale punten tegenspreken. Zo heeft De Hond volgens president commissaris P. van Hoogstraten niet overlegd over een persbericht met voorlopige cijfers dat Newconomy op 11 januari heeft uitgegeven. De Hond zei vanmorgen dat Van Hoogstraten hem juist expliciet de raad heeft gegeven het persbericht met cijfers uit te geven.

Deze week presenteerden de commissarissen van Newconomy aangepaste cijfers die een somber beeld geven over de financiële positie van het bedrijf. Volgens De Hond was al voor zijn vertrek overleg gaande over een afboeking op het eigen vermogen (de buffer tegen verliezen in de toekomst), maar is het bedrag dat nu wordt afgeboekt veel te hoog en bedoeld om hem zwart te maken.

De Hond zei vanmorgen dat zijn mailaansluiting bij Newconomy is afgesloten en dat er nieuwe sleutels komen voor het hoofdkantoor.

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad